15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiAcţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Acţiuni ale pompierilor mehedinţeni

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a două incendii şi acordarea primului-ajutor calificat a şapte persoane cu afecţiuni medicale.

Staţia de pompieri Vânju Mare s-a deplasat, în localitatea Recea, cu o autospecială cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autocamion. Incendiul a cuprins circa 500 kg materiale textile, iar remorca autocamionului a fost deteriorată în proporţie de cca 30%. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost determinată de sistemul de frânare al remorcii.

Staţia de pompieri Vânju Mare s-a deplasat, în localitatea Cujmir, cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Incendiul a cuprins obiecte de mobilier dintr-o cameră de locuit şi a fost stins de pompieri înainte de cuprinde întrega casă. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost jarul sau scânteile provenite de la amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloacele de încălzire.

Recomandăm cetăţenilor care utilizează, la încălzirea locuinţelor, sobe sau  mijloace electrice de încălzire, să respecte următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor de locuinţe:
1. Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată!
2. NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia! NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă!
4. Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei!
5. NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile!
6. Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa!
7. NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă!
8. Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă atele noi!
9. NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile!
10. NU aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS