16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMihai Rotaru: Vreau să iau cea mai bună decizie pentru Universitatea

Mihai Rotaru: Vreau să iau cea mai bună decizie pentru Universitatea

Mihai Rotaru nu mai este dispus să cheltuie mult cu fotbalul (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Mihai Rotaru nu mai este dispus să cheltuie mult cu fotbalul (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Principalul finanțator al CS Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, a comentat, pentru GdS, zvonurile legate de vânzarea de jucători și renunțarea la echipă. Conducătorul alb-albaștrilor a recunoscut că vor avea loc schimbări la club, dar i-a asigurat pe fani că va lua cea mai bună decizie privind continuitatea.
GdS: Cât de reală este informația că ați vinde jucători și ați vrea să renunțați la finanțarea echipei?
Mihai Rotaru: Zero! Ideea e în felul următor: eram în Dubai și m-a sunat Gigi (Becali – n.r.). Asta m-a și enervat, că el spune că eu l-am sunat, iar eu nu l-am sunat în viața mea. I-am zis că sunt în Dubai și că mă întorc luni. La o săptămână, mă sună iar: „Mihai, tată, nu e ceva de vânzare?“. I-am spus că nu e nimic.
GdS: Dar am văzut și o declarație a primarului Olguța Vasilescu, care dă apă la moară că ați renunța…
M.R.: Nu știu despre ce este vorba, nu am văzut așa ceva. Dar noi întotdeauna am căutat parteneri care să vină lângă noi și asta o știe toată lumea, nu e o surpriză.

„În momentul ăsta nu vreau să aud de Gigi“

GdS: Se vorbește despre un final al proiectului CS Universitatea și cred că ar fi indicat să lămuriți suporterii.
M.R.: Gândiți-vă la un singur lucru: dacă vreau să bag echipa în insolvență, că în faliment nu se pune problema, nu pot. Jucătorii nu au salariile și taxele plătite de 18 zile. Valoarea lor e undeva la 1.000.000 de lei, deci până în 250.000 de euro. Mai pune 100.000 de euro, să zici „domn’e, o mai trebui ceva“, deci ajung la 350.000, iar noi trebuie să încasăm 1.000.000 de euro din drepturile tv. Cum pot să o bag în insolvență?
GdS: Steaua a făcut o ofertă pentru Ivan, Bancu, Mateiu și Vătăjelu?
M.R.: Ce pot să vă zic e că dacă un jucător are o cotă de transfer, pentru Steaua suma e cu cel puțin 25% mai mare. Iar Ivan, știți foarte bine că nu se va vinde niciodată pe 1.500.000 de euro, că nu-l dăm pe banii ăștia. Dar nu vreau să par fanfaron acum și dacă Steaua întreabă cât costă Ivan și spun 3.000.000, deși nu am făcut un preț pentru el, iar ei zic poftim 4.000.000, normal că discutăm. Nu pot să spun „domn’e, nu-i vând cuiva“, dar în nici un caz nu vindem patru-cinci jucători… În momentul ăsta nu vreau să aud de Gigi, că îi trimite pe toți pe la mine… În momentul în care care am ieșit din arest, primul om, în afară de cei din familie, care m-a sunat a fost Anamaria Prodan, să mă întrebe ce facem cu jucătorii, dacă îi vând ceva. I-am spus: „La Steaua nu vând nimic, Ana!“.

„O scoatem la capăt, dar trebuie făcute niște schimbări“

GdS: Veți finanța în continuare CS Universitatea Craiova?
M.R.: Contează dacă mai finanțez eu sau nu? Contează ca acest club să aibă parte de finanțare.
GdS: Vă retrageți sau nu?
M.R.: Noi întotdeauna vom face ce e mai bine. Și antrenorilor le-am zis același lucru. Că a fost Cârțu, Jerry Gane sau Gabi Balint, eu am spus: vreau să iau cea mai bună decizie pentru Universitatea Craiova. Asta înseamnă că echipa va merge înainte, indiferent de situație. Sigur că eu am niște probleme care îmi cam îngrădesc libertatea de mișcare, vorbind din punct de vedere financiar, le recunoaștem cu toții. E clar că este un moment dificil și pentru mine, și pentru echipă, dar întotdeauna vom găsi soluții pentru Universitatea Craiova. Eu până acum cred că nu am dezamăgit Universitatea Craiova. O scoatem la capăt, dar sigur că trebuie făcute niște schimbări. Nu mai este simplu, ca înainte, asta e clar.

Popeci și Bărbuț nu sunt interesați să investească la Craiova

Cel mai vehiculat nume privind preluarea finanțării echipei CS Universitatea Craiova a fost cel al lui Constantin Popeci. Contactat de GdS, omul de afaceri a subliniat că nu este interesat să revină în fotbal. „Nu finanțez și nu voi finanța CSU. Nici vorbă de așa ceva! Am finanțat odată, demult, echipa de fotbal și mi-a fost de ajuns. Probabil a fost o glumă. Cred că doamna primar a spus la un moment dat că dacă Popeci l-a susținut pe Pavel Badea, atunci tot Popeci să finanțeze și echipa. Iar unii au luat de bună gluma respectivă“, a declarat Constantin Popeci.
Acesta s-a numărat printre acționarii de la FC Universitatea Craiova timp de trei sezoane, începând din anul 1997, perioadă în care principal finanțator era George Ilinca.
O altă variantă este cea a venirii în club a firmei Adeplast, care sponsorizează Cupa Ligii, dar acționarul majoritar, Marcel Bărbuț, a infirmat că ar fi interesat de CS Universitatea. „Este o glumă! Noi sponsorizăm performanța. Sponsorizăm o competiție, Cupa Ligii, nu o echipă de fotbal“, a comentat Marcel Bărbuț, pentru GdS.

Jucătorii nu știu ce să creadă

Fotbaliștii de la CS Universitatea Craiova sunt bulversați după ultimele vești și abia așteaptă să revină în Bănie ca să se lămurească asupra a ceea ce se întâmplă.
„Nu știu nimic și nici nu vreau să vorbesc acum despre echipă. Revin zilele astea la Craiova și văd care este situația, apoi putem vorbi“, a declarat, ieri, căpitanul Cristi Bălgrădean, pentru GdS.
„Sunt acasă și nu am fost informat de nici o ofertă. Nu mă gândesc să plec de la Universitatea, dar dacă s-ar pune problema, vreau să evoluez în străinătate”, a spus, pentru GdS, atacantul Andrei Ivan, care ieri a împlinit 19 ani.
„Nu am mai vorbit cu nimeni de la club de când am plecat în vacanță. Aștept și eu să vin la Craiova și să văd ce se întâmplă“, a afirmat mijlocașul Viorel Ferfelea, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS