17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrințul Paul și prințesa Lia, executați silit

Prințul Paul și prințesa Lia, executați silit

Prințul Paul și prințesa Lia vor fi executați silit, după ce au fost condamnați de o instanță britanică să îi remită o datorie de 1,8 milioane de lire sterline unui jurnalist din Regatul Unit.

Astăzi, reprezentanţii unui birou de executare silită au intrat în casa prinţului pentru a evalua bunurile care ar putea fi valorificate în vederea recuperării prejudiciului, potrivit europafm.ro.

Jurnalistul britanic Marco Houston, editorul publicației Royalty Magazin, i-a dat în judecată pe Prințul Paul și Prințesa Lia. Englezul susținea că i-a împrumutat pe cei doi cu suma de 1,8 milioane de lire, pe care aceştia nu au mai înapoiat-o.

În iunie 2010, Înalta Curte de Justiţie – Divizia Queen’s Bench i-a dat dreptate jurnalistului și i-a obligat pe cei doi să-i plătească datoria lui Marco Houston. Instanțele din țară au recunoscut decizia Curții britanice și au încuviințat executarea acesteia pe teritoriul României.

De cealaltă parte, prințul Paul a susținut, într-un comunicat, că nu are cunoștință despre procesul de la Londra, unde nu ar fi fost citat.

El a mai afirmat că Marco Houston este cel care îi datorează peste 2 milioane de lire sterline, în baza unui contract de împrumut autentificat de un notar public din Londra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS