16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimele permise de mic trafic de frontieră eliberate în baza acordului româno-ucrainean au fost înmânate titularilor

Primele permise de mic trafic de frontieră eliberate în baza acordului româno-ucrainean au fost înmânate titularilor

(Foto: dcnews.ro)
(Foto: dcnews.ro)

Primele permise de mic trafic de frontieră, eliberate în baza Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind micul trafic de frontieră, au fost înmânate ieri titularilor, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Astfel, a fost pus în aplicare Acordul semnat la Kiev la 2 octombrie 2014 şi intrat în vigoare la data de 14 mai 2015, ai acord ai cărui potenţiali beneficiari sunt aproximativ două milioane de cetăţeni români şi ucraineni, de pe o parte şi alta a frontierei.

Din momentul în care partea română a demarat procedura de preluare a cererilor pentru eliberarea de permise de mic trafic de frontieră, la data de 3 iulie 2015, Ambasada României la Kiev şi oficiile consulare ale României de la Cernăuţi şi Odessa au primit peste 1.150 de astfel de cereri, în cea mai mare parte primite la Cernăuţi. Acest nou instrument juridic introduce facilităţi considerabile cu privire la regimul călătoriilor în regiunile limitrofe frontierei comune a celor două ţări vecine, în favoarea locuitorilor acestor zone.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS