16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate41 de administratori, amenintati de DGFP Gorj cu sechestrul pe bunurile personale

41 de administratori, amenintati de DGFP Gorj cu sechestrul pe bunurile personale

• Vicepresedintele PUR Gorj, Gheorghe Pupazan, executat silit pentru plata a sase miliarde de lei • „I-am facut cu bani pe cei de la firmele care se ocupa de administrari judiciare si lichidari si pe executori. Urmeaza si administratorii societatilor mari: UREX, GRIMEX“, a declarat Dumitru Udroiu, seful Directiei Generale a Finantelor Publice Gorj


41 de administratori de firme din Gorj sint cautati de executori care au de recuperat pentru Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) o datorie de aproximativ 25 de miliarde de lei. Dumitru Udroiu, directorul DGFP Gorj, a declarat ca, pina in prezent, instantele de judecata au pronuntat 41 de hotariri ramase definitive, prin care administratori de firme din judet sint obligati sa plateasca pentru modul defectuos in care au condus societatile respective. Conform sefului Finantelor gorjene, administratorilor de firme li se va aplica sechestrul pe bunurile personale, case sau masini, pentru recuperarea banilor. Daca acestia si-au trecut bunurile pe numele rudelor, executorii vor putea sa execute in continuare bunurile respective. De asemenea, in conditiile in care administratorii de firme au vindut ceea ce detineau, pentru ca executorii sa nu mai aiba pe ce pune sechestru, contractele de vinzare-cumparare incheiate in ultimii doi ani pot fi anulate. Daca nu exista nici un fel de bunuri care pot fi valorificate, dupa sapte ani, datoria se anuleaza.


S-a inceput cu firmele mici


Directia Generala a Finantelor Publice Gorj a formulat in instanta 493 de actiuni, la 112 fiind deja declansata procedura de declarare a falimentului. Datoria totata pe care Finantele o au de recuperat este de peste 5.000 de miliarde de lei. Intre cei peste 40 de administratori de firme pentru care s-a inceput lichidarea judiciara si pentru care judecatorii au dispus antrenarea raspunderii persoanelor vinovate se afla si Gheorghe Pupazan, administrator la SC PAGHERI Rovinari, obligat la plata a aproximativ sase miliarde de lei. Catalin Nitu, alt administrator de la aceeasi firma, este obligat sa achite 1,2 miliarde de lei. Cu sume de peste un miliard de lei mai sint si administratorii firmelor EUROTRANS Dragutesti -1,2 miliarde de lei, reprezentata de Ion Tatomir, SC MUNTENIA Tirgu Jiu – 2,7 miliarde de lei, administrator Constantin Bucloiu, SC ULEIUL Novaci – 1,3 miliarde de lei, administrator Aron Chiriac, SC ALOREX PROD Tirgu Jiu – 5,3 miliarde de lei), INTERCONTACT Tirgu Jiu – 2,6 miliarde de lei, administrata de Adrian Oseku sau NAMICOR Crasna – 1,2 miliarde de lei, administrata de Constantin Navlea.


„I-am facut cu bani pe cei de la firmele care se ocupa de administrari judiciare si lichidari si pe executori. Urmeaza si administratorii societatilor mari: UREX, GRIMEX. Sint sute de firme mari care au pe linga ele trei-patru firme-capusa. Bani exista. Cine spune ca nu exista nu spune adevarul! Administratorilor li se va pune sechestrul pe bunurile personale: case, masini. Daca un om de afaceri si-a trecut bunica administrator, va fi executata bunica. Nu au cum sa scape cu astfel de gaselnite. In ceea ce priveste obligatiile la stat, oamenii au inceput sa plateasca. Numai de la Complexul Turceni ne-au venit in ultima perioada 180 de miliarde de lei, creante pe care Societatea de Inchidere de Mine Tirgu Jiu le avea de recuperat de la Termo“, a declarat Dumitru Udroiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS