13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Peste 5.000 de elevi de clasa a VI-a încep evaluarea națională

Dolj: Peste 5.000 de elevi de clasa a VI-a încep evaluarea națională

5.631 de elevi doljeni de clasa a VI-a încep astăzi probele din cadrul evaluării naţionale. Examinările sunt programate pe parcursul a două zile, desfăşurarea probelor va avea loc în intervalul orar 12:00-13:00. Astfel, astăzi, în prima zi, va avea loc proba la limba română şi comunicare, pe 3 iunie elevii trebuind să-şi dovedească toate competenţele la matematică şi ştiinţe ale naturii.
Fiecare evaluare durează 60 de minute. Pe baza rezultatelor obținute de elevi la această evaluare, profesorii, părinții și copiii vor avea o primă discuție referitoare la tipul de liceu pentru care elevul are competențe, abilități, înclinații, cunoștințe, date native și înclinare firească. Se realizează astfel o pre-orientare a elevului către o școală profesională, liceu teoretic sau tehnologic.
Profesorii sunt obligați ca, în urma rezultatelor, să realizeze pentru fiecare elev la care a identificat probleme – un plan de învățare.
Subiectele vor fi împărțite de către un profesor care nu predă la clasa respectivă; acesta este asistat de un alt profesor, care de asemenea nu are ore la elevii evaluați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS