14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn nou șantier deschis: Centrul pentru Agrement și Sport, încă o provocare pentru Craiova

Un nou șantier deschis: Centrul pentru Agrement și Sport, încă o provocare pentru Craiova

Lucrările la Centrul Turistic pentru Agrement și Sport din Craiova au început în urmă cu două săptămâni, beneficiar fiind Consiliul Județean Dolj. Chiar dacă este un proiect cu emoții, fiindcă trebuie încheiat până la sfârșitul acestui an,  constructorul Recon SA dă asigurări că termenul de execuție nu va fi o problemă. 

Iubitorii de sport și de mișcare vor putea să se bucure, începând cu anul viitor, de Centrul pentru Agrement și Sport, construit printr-un proiect pe fonduri europene accesat de Consiliul Județean (CJ) Dolj. Acesta este situat în zona blocurilor aviatorilor de pe Calea București, în drum spre Aeroport, în vecinătatea Incubatorului Transfrontalier Tehnologic și de Afaceri Craiova.

Terenul, în pregătire pentru excavații

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 23 februarie, atunci când constructorul Recon SA, de altfel singurul participant la licitația pentru acest centru, a început să pregătească terenul pentru excavații. Cei care se ocupă de activitatea de pe șantier sunt foarte optimiști în ceea ce privește acest proiect. „Pentru mine, personal, și pentru firma pe care o reprezint, este o lucrare destul de frumoasă și una cu care o să ne mândrim după ce o să o terminăm. Suntem bucuroși că o realizăm noi“, a declarat inginer Victor Osiac, șef de șantier din partea Recon SA.
În prezent, o mulțime de utilaje lucrează pe suprafața de trei hectare a viitorului centru pentru a o elibera de pământul rămas în plus. Totodată, muncitorii a trebuit să defrișeze o suprafață destul de mare de copaci care ocupau terenul. „Problemele cele mai mari au fost cu defrișarea și cu vremea, care nu a fost atât de prielnică, dar, printre picături, ne-am descurcat. Încercăm să facem față și să ne încadrăm în graficele și în termenele stabilite la începerea lucrării“, a mai spus șeful de șantier. Acesta a mai explicat că, pe terenul unde urmează să fie construit centrul, mai există o conductă de gaze care nu a fost prevăzută inițial în proiect. Acest lucru ar putea pune o presiune pe constructor. „Conducta este o problemă care ar putea să ne blocheze, dar încercăm să ne ocupăm, între timp, de alte lucrări pe care le avem. Ideea ar fi ca această conductă să fie scoasă de pe teren, însă noi suntem doar executanți. Așteptăm să se ia o hotărâre de către celelalte entități“, a mai spus Osiac.

„Nici nu ne-am gândit să nu ne încadrăm în termen“

Timpul scurt în care lucrarea trebuie să fie executată, de nouă luni, ar putea reprezenta o piedică pentru orice constructor. Lucrarea trebuie încheiată definitiv până la 31 decembrie 2015, fiind finanțată 50% din bani europeni și 50% din bugetul CJ Dolj. În caz contrar, facturile rămase nedecontate trebuie achitate din bugetul beneficiarului, adică al CJ Dolj. Cu toate acestea, reprezentantul Recon SA spune că nu există nici un fel de problemă în ceea ce privește termenul. „Nici nu ne-am gândi să nu ne încadrăm în acest termen. Niciodată, la lucrările pe care le-am avut pe fonduri europene, nu am întâmpinat greutăți de acest gen, care să fie legate de timpul de execuție și de calitatea lucrării. Problemele vor fi cu gazonul, care este natural și pentru care trebuie să ne organizăm pentru a-l pune mai devreme, ca să nu ne prindă iarna cu el nerăsărit. În rest, nu cred că sunt probleme“, a încheiat șeful de șantier.

Detalii despre proiect

Centrul Turistic pentru Agrement și Sport a fost adjudecat de către Recon SA, în asociere cu firma SC MSPORT PRO SRL, la o valoare de 11.304.091 de lei fără TVA, cu peste un milion de lei mai puțin față de costul estimat de către CJ Dolj, de 12.541.560 de lei fără TVA. Centrul va avea terenuri de fotbal, de tenis de câmp, terenuri multifuncționale, piste de bowling și de alergat cu groapă de nisip. Nu în ultimul rând, amatorii de cățărări vor avea la dispoziție și un perete de alpinism. Pe partea de interior, centrul va beneficia de săli de forță, de masaj, de biliard, fitness, tenis de masă, având și o saună. Accesul în centru se va face din Calea București, iar clienții vor plăti un singur bilet, care le va oferi acces la toate facilitățile centrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS