17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Peste 500 de gospodării au fost inundate la Zănoaga

Dolj: Peste 500 de gospodării au fost inundate la Zănoaga

Ploile din ultimele zile din judeţul Dolj au afectat peste 500 de gospodării din Zănoaga. Un cititor al Gazetei de Sud ne-a trimis imagini cu dezastrul provocat de ape, deşi prin apropiere nu trece nici un râu sau pârâu. Apa din fântâni este cu mai puţin de 30 cm sub nivelul solului, iar în multe locuri la nivelul solului. Oamenii se plâng că nici apa din fântâni nu mai este bună de băut. Şuvoaiele au ajuns în pivniţe şi s-au infiltrat în zidurile caselor.

Autorităţile locale dau vina pe cele două canale de desecare din sat, care ar trebui să preia surplusul de apă. Din 1973 acestea nu au mai fost curăţate. În urmă cu o lună, autorităţile locale s-au apucat să le repare, după ce au primit de la Consiliul Judeţean Dolj 80 de mii de lei. Banii nu au ajuns, însă, pentru întreaga lucrare de decolmatare.

„Le-am săpat de o lună. Tot am lucrat pentru canale, am intervenit și pe canalul ANIF-ului până au venit și ei cu utilajele lor să intervină. Dacă nu ar fi fost aceste canale, Zănoaga era măturată și erau foarte multe probleme de a cădea și casele. Și așa există probleme, infiltrațiile sunt vizibile”, spune Iulian Cristescu, primarul comunei Leu.
Edilul comunei spune că va face un nou proiect şi va solicita mai mulţi bani de la autorităţile centrale ca să termine de curăţat celor două canale de desecare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS