26.2 C
Craiova
joi, 30 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administrația Națională de Meteorologie a (ANM) a efectuat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 2 – 15 februarie.

În Oltenia, în perioada 2-7 februarie, regimul termic se va menține peste normalul specific acestei perioade. Mediile temperaturilor maxime vor fi în creștere ușoară, spre 7-8 grade, în 5 și 6 februarie. Valorile minime din această perioadă vor avea variații mai mari, astfel că, în ziua de 4 februarie, se va înregistra o medie de – 4 grade, iar în următoarele două zile, se va consemna o creștere importantă, până spre două grade Celsius.
După acest interval cu vreme mai caldă, urmează o răcire și sunt estimate medii ale maximelor foarte apropiate de limita de îngheț și minime care, la nivelul regiunii, se vor situa între -8 și -6 grade.
Precipitații mixte, posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 5-7 februarie. Ulterior, doar pe arii restrânse mai sunt de așteptat ninsori slabe.

La munte, intervalul va debuta cu o scădere ușoară de temperatură, respectiv medii regionale ale valorilor maxime în jur de -4 grade și ale celor minime între -10 și -9 grade, în data de 4 februarie. Ulterior, în zilele de 5 și 6 februarie, se va încălzi ușor, astfel încât, pe timpul zilei, temperatura va fi în jur de zero grade Celsius, iar media temperaturilor nocturne va fi de -4 grade.
Va urma o răcire semnificativă, media maximelor urmând a coborî spre -8 grade, în 9 și 10 februarie, iar a celor minime să fie între -13 și -14 grade.
Spre finalul intervalului este posibilă o creștere de temperatură, spre medii ale valorilor diurne de -4 grade și de -10 grade în timpul nopților.
Ninsori importante cantitativ, dar trecător și precipitații mixte la altitudini mai mici, se vor semnala în intervalul 5-7 februarie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse va mai ninge slab.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS