12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateViorel Hrebenciuc şi-a recunoscut o parte din faptele comise în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri

Viorel Hrebenciuc şi-a recunoscut o parte din faptele comise în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri

Viorel Hrebenciuc şi-a recunoscut o parte din faptele comise în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, cu puţin înainte ca dosarul să fie trimis în judecată. Nu și Paltin Sturdza, care neagă orice implicare în afacere, potrivit B1TV.
Odată cu cerera procurorilor de prelungire a perioadei arestului preventiv au ieşit la iveală noi date privind ilegalităţile făcute de Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam şi soţia acestuia, judecătoarea Roxana Adam. Potrivit procurorilor anticorupţie, fostul social-democrat era poreclit ”spitalul” de catre Gheorghe Paltin Sturdza în discuţiile cu Ioan Adam, dosarele erau ”plăcinte”, instanţele erau numite „clinici” iar aranjamentele judiciare – ”internări”.
Aflat în arest încă din luna octombrie, Viorel Hrebenciuc şi-a recunoscut parţial faptele de care este acuzat privind retrocedarea ilegală, în favoarea lui Gheorghe Paltin Sturdza, a peste 43.000 de hectare de pădure. Cel mai probabil, fostul parlamentar speră că astfel va obţine o condamnare mai blândă.
Vinovat s-a declarat şi fiul său, Andrei, dar şi Ioan Adam sau Costin Bengescu. Nu la fel de cooperant cu autorităţile a fost însă celălalt inculpat din dosar, Paltin Sturdza, care nu a recunoscut săvârşirea vreunei infracţiuni.
Procurorii DNA au aflat şi că inculpaţii din dosarul retrocedărilor ilegale foloseau un limbaj codificat. Pentru Viorel Hrebenciuc, numele de cod era „spitalul”, la dosare se referau cu termenul de „plăcinte”, instanţele de judecată erau „clinici”, în timp ce aranjamentele judiciare erau numite „internări”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS