16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAgitație la CS Universitatea Craiova

Agitație la CS Universitatea Craiova

Pablo Brandan (la minge) a fost ţinta speculaţiilor din presa centrală
Pablo Brandan (la minge) a fost ţinta speculaţiilor din presa centrală

Jucătorii formației CS Universitatea Craiova s-au „dezmorțit“ luni și ieri la Complexul Sportiv „Popeci“, tehnicienii Emil Săndoi, Sorin Cârțu, Adrian Popescu și Silviu Lung apelând la elemente ușoare în cadrul celor două antrenamente, de reacomodare la efort. Pentru alb-albaștri urmează astăzi efectuarea vizitei medicale, iar în acest sens oficialii clubului nu au surprins nici de această dată, făcând rezervare, ca și până acum, la Institutul Național de Medicină Sportivă din București. În Capitală sunt așteptați ivorianul Stephane Acka și brazilianul Madson, cei doi urmând să se întoarcă apoi în Bănie cu restul lotului, pentru continuarea pregătirilor până luni, când se va pleca în primul stagiu de pregătire din Antalya, programat în intervalul 12-26 ianuarie, al doilea urmând să aibă loc la Belek, în perioada 29 ianuarie – 12 februarie.

Brandan, învoit de Cârţu

În privința celui de-al treilea „întârziat“ la reunire, „Pablo Brandan nu va veni mâine (astăzi – n.r.) la București, pentru vizita medicală, dar se va alătura lotului duminică, urmând să meargă în cantonament în Antalya. A fost învoit de Sorin Cârțu și Emil Săndoi pentru câteva zile“, a declarat Felix Grigore, pentru GdS.
Managerul CSU a negat vehement o informație apărută aseară în presa centrală, potrivit căreia lui Brandan i s-ar rezilia contractul, iar în locul său ar fi adus Costin Lazăr. „Nu este reală informația apărută în presa centrală. În primul rând, noi nu am avut nici o tangență cu Costin Lazăr, nici măcar salut nu ne-am dat, dar să-l aducem la Craiova. Cât despre plecarea lui Brandan pot să spun că Pablo are contract cu noi până în vară. Este unul dintre cei mai buni jucători ai noștri, cum să reziliem contractul cu el? Sunt speculații“, a punctat Felix Grigore.
În schimb, oficialii CSU au ajuns la un acord cu Gabriel Velcovici privind rezilierea contractului, iar următoarea țintă este Ovidiu Dănănae, dar acesta refuză întreruperea contractului scadent în vara lui 2016.
La capitolul sosiri, Felix Grigore a admis că se poartă discuții cu Hellas Verona pentru împrumutul atacantului georgian Giorgi Chanturia (21 de ani, 1,81m), care a jucat în tur pentru CFR Cluj, dar s-a arătat sceptic privind reușita. „Sunt șanse destul de mici să vină la Craiova“, a declarat Felix Grigore.

Adversari puternici în amicale

Oficialii olteni au parafat în mare măsură adversarii din amicalele ce vor fi susținute în cele două cantonamente de pe pământ turcesc. Iată datele de disputare și cei șapte adversari care și-au dat acceptul pentru susținerea jocurilor de verificare în compania CS Universitatea Craiova: 25 ianuarie – Anji Mahacikala (locul I în liga a II-a din Rusia), 31 ianuarie – Pogon Szczecin (locul 7 în prima ligă din Polonia), 1 februarie – Kuban Krasnodar (locul 8 în prima ligă din Rusia), 4 februarie – FC Shanghai East Asia (locul 5 în prima ligă din China și îl are antrenor pe suedezul Sven Goran Eriksson), 8 februarie – Wisla Cracovia (locul 4 în prima ligă din Polonia), 9 februarie – Pakhtakor Tashkent (campioana Uzbekistanului) și 11 februarie – Sheriff Tiraspol (locul 3 în prima ligă din Moldova).
„La începutul perioadei de pregătire din primul cantonament, CS Universitatea Craiova va disputa două jocuri de verificare în compania unor formaţii din ligile inferioare din Turcia. Totodată, conducerea clubului depune eforturi pentru perfectarea altui joc-test pentru 6 februarie“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS