
Comisarul Mirel Dorin Păsărelu, fostul şef al Serviciului Județean Anticorupţie Gorj, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, printr-o hotărâre a Curții Supreme.
Mirel Păsărelu a fost deferit justiției la sfârșitul lunii mai 2012, fiind acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova că a trecut cu mașina peste un bărbat căzut pe șosea, după care a fugit de la locul accidentului.
Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 13 ianuarie 2012, în jurul orei 22.10, în timp ce conducea un autoturism Peugeot pe DN 67 D, pe raza localităţii Padeş, judeţul Gorj, Mirel Păsărelu a trecut cu mașina peste Vasile Predescu, de 44 de ani, din comuna gorjeană Padeş, care era căzut pe șosea. „Din primele cercetări şi probele efectuate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, pe 13 ianuarie 2012, în jurul orei 22.10, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Naţional 67D, pe raza comunei Padeş, din judeţul Gorj, inculpatul a produs un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat decesul numitului Vasile Predescu, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie“, precizau anchetatorii în ianuarie 2012.
La o zi de la producerea evenimentului rutier, ofiţerul Mirel Păsărelu s-a prezentat la Poliția Municipală Motru, unde a recunoscut că el este cel care a trecut cu maşina peste trupul lui Vasile Predescu, însă la acel moment nu a știut că a fost vorba de un om.
Pe 11 iunie, anul acesta, inculpatul a fost găsit vinovat și condamnat de judecătorii Curții de Apel Craiova la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ambele infracțiuni. Instanța a reținut că atât inculpatul, cât și victima au fost responsabili pentru producerea accidentului și a obligat societatea de asigurări la care Păsărelu avea încheiată poliția RCA să achite rudelor bărbatului decedat suma de 140.000 de lei drept daune morale.
Hotărârea Curții de Apel Craiova a fost atacată cu apel atât de inculpat, cât și de procurori și părțile civile, iar vineri, pe 21 noiembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins acțiunile ca nefondate. Hotărârea magistraților de la Curtea Supremă este definitivă.