17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş nu găseşte soluţia

Grigoraş nu găseşte soluţia

Formaţia olteană Pandurii a remizat, sâmbătă, la Târgu Jiu, scor 1-1, cu FC Viitorul, într-o partidă contând pentru etapa a cincea din Liga I. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 36 prin Nikolov, care a marcat printr-un şut de excepţie, de la 35 de metri, mingea „oprindu-se“ în vinclul porţii lui Stanca. Gorjenii au egalat pe final de joc prin craioveanul Mihai Roman (’90+1), care a pus latul de la aproximativ 8 metri, după o combinaţie frumoasă a gazdelor în careul trupei „dirijate“ de Bogdan Argeş Vintilă.
Pandurii: Stanca – Momcilovic, Christou, Elton, Unguruşan – Nistor, Anton (’74, Predescu), Răduţ – Shalaj, Matulevicius (’80, Roman), Iorga (’56, Nicoară). Antrenor: Petre Grigoraş.
Viitorul: Buzduchi – Manea, Ţâru, Mamele, Mitrea – Daminuţă, Nikolov (’46, Marin), Pană (’74, Nedelcu) – Benzar, Rusu (’47, Năstăsie), Tănase. Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă.
Cartonaşe galbene: Răduţ ’2, Paraskevas ’52 / Mitrea ’59, Marin ’68, Manea ’71, Daminuţă ’90.
Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Octavian Şovre, Radu Ghinguleac; Florin Marcu.
Observator: Cornel Sorescu, Marcel Vasile.

„Ar fi fost total nemeritat să pierdem această partidă“

Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Petre Grigoraş, nu s-a împăcat cu rezultatul înregistrat pe tabela de marcaj, considerând că elevii săi ar fi trebuit să câştige acest joc. „Cred că a fost un joc dominat cap-coadă de noi, dar a venit acea execuţie de excepţie, care se vede o dată la cinci-şase ani, şi… Din păcate, am fost noi «norocoşii» care au avut parte de acea lovitură. Cred că a fost contrar jocului, ei ajunseseră o singură dată în careul nostru, iar pe final au avut o bară. Acestea au fost singurele lor şuturi spre poartă. În schimb, noi am dominat, iar în partea a doua numărul ocaziilor a fost mare şi au fost foarte clare oportunităţile de gol şi e bine că am reuşit să egalăm pe final. Cred că este un rezultat mai aproape de adevăr, ar fi fost total nemeritat să pierdem această partidă. E singurul meci de la începutul campionatului în care sunt puţin mai mulţumit de evoluţia băieţilor, pentru că s-a văzut clar că şi-au dorit foarte mult să marcheze şi au crezut până în ultima secundă în forţele lor, sunt de apreciat măcar pentru acest lucru. N-am ce să le reproşez, deşi este tot un rezultat negativ, este al treilea meci de pe teren propriu în care nu reuşim să câştigăm. Sper măcar să fie un început de drum, pentru că jocul se apropie puţin de echipa care ne încânta în trecut“, a spus tehnicianul gorjenilor, punctând că este mulţumit de „rezervele“ introduse: „Toţi cei care au intrat pe parcurs au adus un plus în jocul nostru, ăsta era şi scopul lor. E bine că avem un lot mai numeros şi asta ne dă un mic confort“.

Nu se teme de demitere

Grigoraş nu mai este cel mai tare din oraş, acest lucru a reieşit după ce o parte dintre suporterii prezenţi pe stadionul „Municipal – Tudor Vladimirescu“ l-au apostrofat, la fel ca pe elevii săi. „Au fost momente în care suporterii au avut şi o reacţie pozitivă, dar într-adevăr au fost şi câteva apostrofări şi pe undeva trebuie să le dăm dreptate. În 2014 nu s-a câştigat decât o singură partidă pe teren propriu, cu Corona Braşov, aşa că pe undeva au şi ei dreptul să se defuleze puţin. Dacă nu sunt jigniri foarte mari e ok. Tot noi trebuie să-i aducem înapoi la stadion, prin jocurile noastre şi rezultate“, a explicat „Grig“, punctând că nu va fi supărat dacă oficialii clubului decid să-l demită: „La nivel de vestiar, de echipă, acest rezultat nu va spori tensiunea. Dacă tensiunile cresc, nu este problema mea, e problemă administrativă, o să acceptăm orice decizii se iau, dacă se vor lua. La nivel de vestiar atmosfera este foarte bună, avem o relaţie excelentă. Și cu preşedintele clubului la fel. Se poate spune că este un moment de tensiune atâta timp cât suntem la -8 în clasamentul «adevărului», şi cu două goluri marcate. E foarte greu să gestionezi o astfel de situaţie, dar sperăm să ieşim din impas foarte rapid. Pe orice antrenor din lume, rezultatele sunt cele care îl ţin în funcţie“.

Vintilă îl apără
pe Stanca

De partea cealaltă, înlocuitorul lui Bogdan Stelea pe banca Viitorului, Bogdan Argeş Vintilă, a admis că punctul obţinut la Târgu Jiu este foarte bun, comparativ cu ce a jucat echipa în repriza secundă, când a fost dominată copios. „Pandurii au o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni la mijloc. Am vorbit să stăm la jumătatea terenului, ca să luăm mingile şi să plecăm pe contraatac. Am alergat foarte mult ca să recuperăm balonul şi datorită acestui fapt, atunci când am luat mingea, nu am mai putut să jucăm, fiind obosiţi. Din acest motiv am făcut pasul înapoi în repriza a doua şi ne-am lăsat dominaţi. Ar fi fost foarte bune trei puncte, dar ca urmare a jocului nostru consider că am avut noroc, pentru că puteam să şi pierdem. Le-am dat posibilitatea pandurilor să ne atace în valuri, iar de aici a plecat toată problema noastră din repriza a doua“, a spus tehnicianul Viitorului, punctând că Stanca nu are nici o vină la golul primit: „Golul lui Nikolov a fost incredibil. Nu poţi să-i reproşezi nimic lui Stanca. A fost o execuţie incredibilă, nu a avut ce să facă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS