Din toamnă, 33 de universităţi din ţară, de stat şi private, printre care şi Universitatea din Craiova şi Universitatea „Constantin Brâncuşi”, din Târgu Jiu, vor avea cel puţin un program de studii în minus faţă de acest an. În total 120 de specializări vor fi desfiinţate, informează www.digi24.ro.
Ministerul Educaţiei a lansat, azi, în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare, a structurii instituţiilor de învăţământ superior, a domeniilor şi programelor de studii universitare acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, a locaţiilor geografice de desfăşurare, a numărului de credite de studii transferabile pentru fiecare program de studii universitare, formă de învăţământ şi limbă de predare, precum şi a numărului maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2014 – 2015.
Potrivit proiectului, sunt 33 de universităţi, atât de stat, cât şi private, care au specializări sau programe în lichidare.
Astfel, cele 33 de universităţi nu mai pot organiza admitere din acest an pentru cele peste 120 de programe sau specializări care intră în lichidare, dar studenţii deja înscrişi în aceste programe îşi vor putea finaliza studiile.
În ceea ce priveşte Universitatea din Craiova, specializările propuse pentru desfiinţare sunt următoarele: Pedagogie – Facultatea de Litere , Economie generală şi comunicare economică, Economie şi afaceri internaţionale ID, Finanţe şi bănci ID ,(la Drobeta-Turnu Severin), Management ID (la Drobeta-Turnu Severin) – Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – şi Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic – Facultatea de Inginerie Electrică .
La Universitatea „Constantin Brâncuşi”, din Târgu Jiu, specializările vizate sunt Maşini-unelte şi sisteme de producţie de la Facultatea de Inginerie şi Comunicare şi relaţii publice din cadrul Facultatăţii de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative – Comunicare şi relaţii publice