16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbasadorul interimar al Marii Britanii la Bucureşti, Esther Blythe: „Craiova este un loc special pentru business britanic“

Ambasadorul interimar al Marii Britanii la Bucureşti, Esther Blythe: „Craiova este un loc special pentru business britanic“

http://www.youtube.com/watch?v=QDj5KS0UqTc

Ambasadorul interimar al Marii Britanii la Bucureşti, Esther Blythe, se află în această perioadă la Craiova, „un loc special pentru business britanic“, pentru a discuta aspecte legate de parteneriatul dintre Craiova şi Dolj şi regiunea Hampshire. Pentru a marca prima sa vizită în Bănie, autoritatea locală a organizat o întâlnire în care primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că o firmă britanică ar urma să deschidă o fabrică de filtre de apă în Bănie.

Ataşatul de afaceri Esther Blythe, care asigură interimatul la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti după plecarea lui Marin Harris, se află pentru o scurtă perioadă la Craiova. Prima sa vizită oficială în Bănie şi în România în calitate de Chargé d’Affaires al ambasadei a fost marcată de o întâlnire cu primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi de o serie de declaraţii de presă. „Mă aflu în prima mea vizită oficială aici şi prima mea vizită oficială în România în calitate de Chargé d’Affaires. Craiova mi se pare un oraş foarte vibrant, dinamic, un oraş performant şi în sensul economic, şi în sensul cultural. În special acum, pentru că am avut onoarea aseară să particip la Festivalul Internaţional Shakespeare şi acesta cred că este un element cultural foarte special“, a spus Esther Blythe.

„Mulţumită parteneriatului, companiile britanice au o bază aici, la Craiova“

Esther Blythe a explicat ce va face la Craiova în această perioadă, referindu-se în special la parteneriatul dintre Craiova şi judeţul Dolj şi regiunea Hampshire. „Mă aflu în oraşul dumneavoastră şi pentru a discuta dezvoltarea relaţiilor comerciale. Astăzi (marţi – n.r.) voi vizita câteva companii britanice de aici, de exemplu Cummins, care este o fabrică de generatoare de curent electric. Cummins România este o poveste de succes, mai ales pentru calitatea resurselor umane şi pentru investiţiile în comunitatea locală. În general, aş spune că oraşul Craiova este un loc special pentru business britanic. Acum este un acord între autorităţile din Craiova şi din judeţul Dolj şi Consiliul Local Hampshire pentru maximizarea oportunităţilor de business bilateral. Mulţumită acestui parteneriat, companiile britanice din Hampshire au un spaţiu special, o bază aici, la Craiova. Mă bucur să spun că acest parteneriat s-a extins şi la nivel academic pentru că un acord a fost semnat şi între Universitatea din Craiova şi Universitatea Southampton. Deci, sunt trei aspecte ale parteneriatului nostru: business, viaţa academică şi viaţa culturală. Şi eu cred că voi avea oportunitatea, în această vizită, să discut toate cele trei aspecte“, a explicat ataşatul de afaceri.

Plan pentru o fabrică de filtre de apă în Bănie

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a explicat că autoritatea locală a intervenit la ambasadă pentru a înlesni apariţia investitorilor. „Am rugat-o pe doamna ambasador ca în momentul în care investitorii vin la Ambasada Marii Britanii să îi direcţioneze către Craiova pentru că, în afara faptului că oferim foarte multe facilităţi, cum ar fi că nu se plătesc taxe, impozite locale şi autorizaţii de construcţie în Parcul Industrial, autoritatea din Craiova asigură interfaţa investitorilor cu mediul de afaceri. Până acum, am reuşit să semnăm parteneriate cu investitori din alte ţări, cum sunt cei din Turcia, care au preferat Craiova tocmai pentru că autoritatea s-a implicat foarte mult în a-i ajuta. Sunt în continuare de dezvoltat relaţiile de afaceri cu Marea Britanie, sunt foarte multe firme care deja colaborează, au parteneriate de afaceri şi desigur că aşteptăm şi alţi investitori“, a spus Vasilescu. Aceasta a anunţat că, în viitor, o firmă britanică ar urma să deschidă, la Craiova, o fabrică de filtre de apă. „Chiar îi povesteam doamnei ambasador despre unul dintre investitorii din Marea Britanie care îşi va deschide o fabrică de filtre de apă la Craiova. Acum este în plin proces de montare a unei staţii la Dăbuleni. În cazul în care acea staţie va da randamentul scontat, automat se va deschide o fabrică şi în Craiova, pentru că această zonă chiar are nevoie de aşa ceva“, a anunţat primarul.
Marea Britanie este reprezentată la Craiova prin Festivalul Shakespeare, prin Piaţa „William Shakespeare“, singura cu acest nume din România, iar anul acesta vor fi organizate din nou, în Bănie, Zilele Marii Britanii. Totodată, Craiova este singurul oraş din România care are deschis un centru de afaceri în Marea Britanie, prin parteneriate cu Camera de Comerţ şi Industrie din Southampton.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS