Direcţia de Sănătate Publică DOLJ comunică populaţiei că în perioada de repaus prilejuită de Sărbătorile de Paşte (19 – 21.04.2014) unităţile sanitare au program de zile libere asigurând rezolvarea urgenţelor medico-chirurgicale prin Serviciile de Primiri Urgenţe şi Camerele de Gardă ale spitalelor.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi SMURD au activitate continuă, fiind apelabile la telefon 112.
Cabinetele de medicină de familie asigură permanenţa prin centrele de permanenţă cu funcţionare non stop din localităţile: Amăraştii de Jos, Bechet, Brabova, Bulzesti-Fraţila, Gherceşti, Ghidici, Goicea, Murgaşi, Pleniţa, Piscu Vechi, Vârvoru de Jos, Sadova şi Craiova, str.George Enescu, nr.76, bl. 15(Craioviţa Nouă) şi str. Împăratul Traian, nr.213, bl.P4.
La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj funcţionează serviciul de gardă epidemiologie între orele 8 şi 20, telefon 0251/554872.
RECOMANDARI PENTRU UN PAŞTE FĂRĂ PROBLEME DE SĂNĂTATE
Este important să petrecem Sfintele sărbători de Paşte păstrând tradiţiile cu care ne-am obişnuit în familie, dar trebuie să acordam mai multă atenţie consecinţelor provocate de alimentele pe care le vom consuma cu aceasta ocazie, mai ales că, foarte mulţi credincioşi au ţinut post, iar revenirea la o alimentaţie normală nu trebuie făcută brusc sau cu excese .
Evitând excesele, mielul la tavă sau la proţap, ouăle roşii, drobul, sosurile, salatele cu maioneză, cozonacul, pasca şi vinul care nu vor lipsi de pe masa de sărbători, nu ne vor crea probleme de sănătate cum ar fi, indigestiile, colicile abdominale, balonările, arsurile gastrice, mahmureala, pancreatitele,etc sau mult mai grav, decompensări a unor afecţiuni cronice cum ar fi diabetul sau afecţiunile cardiovasculare sau digestive.
Ca urmare, DSP vă face câteva recomandări:
-ouăle nu trebuie consumate în exces, din cauza conţinutului crescut în colesterol (să nu depăşim 2 oua pe zi) ; ar fi bine să le asociem cu legume de sezon.
-friptura de miel sau porc, trebuie consumată în cantităţi moderate, alături de garnituri de legume: broccoli, fasole verde, varză, salate şi mai puţin cu garnituri de cartofi, orez sau paste .
-alimentele prăjite (de la carne până la legume) trebuie evitate mai ales de cei care