13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrivatizarea scapa Complexul Energetic de firmele-capusa

Privatizarea scapa Complexul Energetic de firmele-capusa

Privatizarea Complexului Energetic Craiova a intrat in linie dreapta. Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) a definitivat lista scurta pentru desemnarea consultantului care va pregati pentru privatizare Complexul Energetic. Toate cele sase societati si consortii care depusesera initial scrisori de intentie au fost alese pentru a concura in faza finala. Este vorba despre consortiul BNP PARIBAS-CENTRAL EUROPE TRUST COMPANY, CA-IB Romania si CA-IB CORPORATE FINANCE BERATUNGS, DELOITTE&TOUCHE CENTRAL EUROPE LIMITID si Fondul Romano-American pentru Investitii, FIELDSTONE PRIVATE CAPITAL GROUP si CATALYST PARTNERS, KPMG Romania, Polonia si ROMCAPITAL INVEST, precum si Raiffeisen Investement si Bostina si Asociatii. Sorin Alecu, seful Departamentului strategie-privatizare din cadrul complexului, a declarat ca OPSPI a avut motive intemeiate sa nu renunte la nici unul dintre ofertanti. „Toate cele sase banci de investitii si firme de consultanta au indeplinit criteriile de eligibilitate, asa ca au fost selectate pentru faza finala a selectiei“, a precizat acesta. Principalele criterii luate in calcul de catre OPSPI au fost experienta de consultanti coordonatori in privatizarea companiilor de stat cu o cifra de afaceri de minimum 50 de milioane de dolari, precum si colaborarea cu agenti economici cu profil de activitate asemanator celui al Complexului Energetic.

Pina la sfirsitul anului – gata de privatizare

Potrivit lui Sorin Alecu, in aproximativ o luna, cele sase consortii vor cumpara caietele de sarcini si vor depune oferta finala. „Ofertantii vor fi invitati pentru a intra in posesia documentelor de ofertare pentru a intocmi si depune ofertele tehnice si financiare pe baza carora va fi luata decizia finala. Nu stim care este comisionul acceptat de catre minister“, a precizat responsabilul cu strategia de privatizare din Complexul Energetic Craiova.

Pina la sfirsitul anului si cel mai tirziu in ianuarie 2005, societatea craioveana trebuie sa fie pregatita pentru privatizare, conform programului guvernamental. „Daca in 120 de zile de la publicarea anuntului de privatizare nu se depun oferte, anuntul va fi republicat“, a mai spus Sorin Alecu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS