36.7 C
Craiova
luni, 21 iulie, 2025
Știri de ultima orăLocal3 decembrie - Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

3 decembrie – Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

A fi copil înseamnă a păstra bucuria, ingenuitatea şi puritatea privirii cu care încercăm să cuprindem lumea, iar această cuprindere este specifică tuturor vârstelor. Pentru un copil, lumea este un loc magic, care se construieşte în jurul propriei persoane.
Marţi, 3 decembrie, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, deputatul Cristina Nichita organizazează expoziţia de tablouri a elevului David Alexandru, de la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Iaşi. De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc lansarea cărţii “Poveşti din Lumea Dealului. Istorisite lui Şerban de tatăl său”, scrisă de conf.univ.dr. Daniel Șandru şi a cărţii “5 Poveşti din Tărâmul de Acasă” a cărei autor este Anca Todirică. Evenimentul, care marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi va avea loc la Palatul Parlamentului, pe holul de la P1, între orele 9.00 – 18.00.
David este elev al Liceului Teoretic „Miron Costin” Iaşi , în clasa a doua,  la clasa profesor-învăţător Claudia Medrihan. David a început să deseneze acum un an, cu pasiune.  A avut prima expoziţie personală (61 de lucrări) la Turnul Golia Iaşi. Până la sfârşitul lunii aprilie 2014  va expune la Contemporary Arts of School Gallery din Washington , cu sprijinul d-lui Dan Cumpătă .
Cartea „Poveşti din Lumea Dealului. Istorisite lui Șerban de catre tatăl său”, scrisă de Daniel Şandru, reprezintă un volum de poveşti care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, fiind constituit dintr-o succesiune de „scene” plasate într-o lume a real-fantasticului, „scene” ce pun în lumină teme ale copilăriei. Firul narativ reunește, practic, zece povești care includ, dincolo de plasarea unor întâmplări reale într-un cadru al imaginarului, și o importantă dimensiune paideutică. Lumea despre care se istorisește în carte nu e una „pierdută” ci, dimpotrivă, una ce poate fi regăsită în permanență de îndată ce înțelegem că vârsta copilăriei și irezistibilul său farmec înseamnă pentru fiecare dintre noi o reflectare a „nostalgiei originilor”.
Cartea „ 5 Poveşti din Tărâmul de Acasă” – ne aduce aminte cine suntem și de unde venim. Poveştile trasează din nou, acel drum uitat de mult și ne presară pe el aduceri aminte, sclipiri, simțiri, zâmbete și nostalgii. Ele trezesc ființa noastră interioara și conștientizarea. Astfel, aripile ne cresc iarași și ne conduc către Casa Sufletului nostru… ce așteaptă de o eternitate clipa conștientizării. Există o singură poveste spusă în toate limbile, valabilă pentru toate ființele și aceea este povestea sufletului plecat de Acasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS