36.4 C
Craiova
luni, 14 iulie, 2025
Știri de ultima orăLocalTribunalul şi Curtea de Apel, clienţii lui Condescu la hotelul Mina

Tribunalul şi Curtea de Apel, clienţii lui Condescu la hotelul Mina

Hotelul Mina, administrat de firma sindicatelor din minerit SC Tursind Min SRL, a găzduit delegaţii din partea Tribunalului Gorj, precum şi a Curţii de Apel Craiova. Pe site-ul hotelului administrat de partenera de afaceri a lui Marin Condescu, Mădălina Berbecel, se află menţionaţi o serie de clienţi de seamă care au trecut pragul unităţii de cazare din zona Rânca. La capitolul „Portofoliu“, subcapitolul „Clienţi“, sunt consemnate următoarele instituţii publice şi societăţi: Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Curtea de Apel Craiova, Radio România Actualităţi, Raiffeisen Bank, Banca Comercială Română, CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, CS Energia Rovinari, Prefectura judeţului Gorj şi Tribunalul Gorj. Interesant este că printre instituţiile din justiţie, pe unde şefii Clubului Pandurii, Marin Condescu şi Viorel Temelescu, au trecut recent cu propunere de arestare preventivă, respectiv Tribunalul Gorj şi Curtea de Apel Craiova, se mai află şi banca de la care liderul de sindicat al minerilor din România a obţinut un împrumut important.

Cerc extins de prieteni…

Marin Condescu a realizat o serie de împrumuturi de la o bancă importantă din Târgu Jiu, bani pe care, la rândul său, i-a folosit pentru a împrumuta clubul de fotbal pe care îl conduce în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Acest fapt este consemnat chiar în referatul cu propunerea de arestare preventivă, depus la Tribunalul Gorj de procurorul Gheorghe Emil Moţa, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. „Inculpatul Condescu Marin a contactat telefonic în mai multe împrejurări pe numitul C.Ș.C. – director la R. Bank – Filiala Târgu Jiu, întâlnindu-se ulterior cu acesta la locuinţa sus-numitului, existând presupunerea rezonabilă că discuţiile s-au purtat cu privire la împrumuturile pe care inculpatul le-a luat de la această bancă şi cu privire la înscrisurile pe care organele de urmărire penală le-au solicitat acestei unităţi bancare, discuţiile purtându-se în datele de 13 şi 15.10.2013. Inculpatul nu recunoaşte existenţa acestor discuţii şi întâlniri cu sus-numitul, precizând că nu-l cunoaşte şi nu ştie unde locuieşte acesta“, se afirmă în referatul amintit.

Moţa mai caută probe

Procurorul Gheorghe Moţa nu a adus totuşi suficiente dovezi pentru a-i convinge pe magistraţii Tribunalului Gorj că se impune arestarea preventivă pe 29 de zile a liderilor de sindicat Marin Condescu şi Viorel Temelescu. Nici cei de la Curtea de Apel Craiova nu s-au lăsat convinşi. De amintit că procurorii anchetează modul în care a fost încheiat un contract de censiune de creanţă între firma Edenred din Bucureşti şi Clubul Pandurii, în baza cărora Societatea Naţională a Lignitului Oltenia a virat în contul echipei banii pentru tichetele de masă ale minerilor. Banii nu au ajuns astfel direct la firma furnizoare a tichetelor de masă, ci au rămas o perioadă de timp la clubul manageriat de către Marin Condescu. Acesta a motivat că avea nevoie de lichidităţi în perioada în care a fost realizată cesiunea de creanţă. Anchetatorii consideră însă că respectivul contract ar fi un fals. De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj mai verifică şi împrumuturile realizate de Condescu la clubul pe care îl conduce şi de unde ar fi retras mai mulţi bani decât a împrumutat. Nu în ultimul rând, în vizorul procurorilor a intrat la sfârşitul săptămânii trecute şi transferul jucătorului Alexandru Vlad, de la Pandurii la Dnepr Dnepropetrovsk, echipă din Ucraina. În acest sens a fost audiat impresarul jucătorului, Ana Maria Prodan. Aceasta a declarat că nu le-a oferit nimic şefilor Clubului Pandurii în urma perfectării tranzacţiei care a depăşit un milion de euro. „Transferurile în fotbal au fost întotdeauna vizate de anchete pentru că se învârt mulţi bani. Niciodată Condescu, Temelescu sau Pârvulescu nu mi-au cerut nimic şi, oricum, nu aş da pentru sunt chitroasă. Nu obişnuiesc să dau“, a declarat Ana Maria Prodan, la ieşirea de la audieri. Dosarul în care sunt anchetaţi Marin Condescu şi Viorel Temelescu vizează infracţiunile de: spălare de bani, înşelăciune, fals, uz de fals, delapidare, respectiv uz de fals şi complicitate la înşelăciune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS