14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCondamnat la inchisoare in locul hotului cu acelasi nume

Condamnat la inchisoare in locul hotului cu acelasi nume

Ilarie Uscatescu, de 83 de ani, a lesinat cind a primit instiintarea ca a fost condamnat pentru furt la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare

Un batrin, de 83 de ani, din comuna Danesti-Gorj, a fost la un pas de a face infarct, cind a primit prin posta o hirtie, prin care era anuntat ca a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si are de platit o amenda de sapte milioane de lei. Ilarie Uscatescu a lesinat la aflarea vestii, nestiind care este motivul pentru care a fost condamnat.

„Am crezut ca innebunesc. M-a apucat tremuratul si pe mine, si pe sotia mea. Sintem amindoi cardiaci. Dupa ce mi-am revenit, am stat sa ma gindesc ce s-a intimplat. Am vazut ca eram condamnat pentru furt, dar eu stiam ca nu am fost niciodata cercetat pentru asa ceva“, a spus batrinul. Ana Uscatescu, de 80 de ani, a crezut ca sotul ei a facut vreo prostie si nu i-a spus. „Cum sa faca puscarie la virsta asta si sa nu-mi spuna. Am crezut ca mor“, a spus batrina.

Potrivit IJP Gorj, batrinul Uscatescu ar fi frate cu vinovatul

Ilarie Uscatescu a incercat sa faca haz de necaz si sa-si consoleze sotia. „Pai, la virsta mea, credeti ca mai apucau sa ma inchida?“. Incercind sa afle ce este cu hirtia primita prin posta, batrinul s-a consultat cu un vecin. Acesta l-a dus la Judecatoria Tirgu Carbunesti, cea care pronuntase condamnarea. Acolo au aflat ca autorul furtului a primit sentinta inca din 2001 si nu a platit amenda. Adevaratul vinovat se numeste tot Ilarie Uscatescu, are domiciliul in Ticleni, dar este cu 50 de ani mai tinar. Batrinul Ilarie Uscatescu a incercat sa afle din ce cauza s-a produs aceasta confuzie. El s-a dus la IJP Gorj, unde i s-a spus initial ca motivul confuziei il reprezinta faptul ca ambii Ilarie Uscatescu sint frati.

„Asa mi-a spus o doamna de acolo, ca sint frate cu vinovatul. Pai cum sa fiu frate daca tata a murit cu 13 ani inainte sa se nasca el? Daca au vazut ca nu merge asta, au zis ca pe parinti ii cheama la fel. Nici acest lucru nu-i adevarat. In cele din urma, au ridicat din umeri si au spus ca a fost o eroare. Nu pot sa inteleg aceasta confuzie daca pe parinti nu-i cheama la fel si stam in localitati diferite“, a mai batrinul Ilarie.

Pentru a scapa de condamnare, batrinul Ilarie Uscatescu a fost nevoit sa deschida actiune in instanta. Chiar daca autoritatile incearca sa-l convinga ca a fost o confuzie, batrinul este convins ca totul este razbunarea unor vecini si a autoritatilor din comuna, cu care a avut neintelegeri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS