16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehmet a deturnat credite de 4,5 miliarde de lei

Mehmet a deturnat credite de 4,5 miliarde de lei

Procurorii Parchetului National Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a patronului turc al unei societati din Rimnicu Vilcea, acuzat de utilizare a creditelor in alte scopuri decit cele pentru care au fost acordate si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Anchetatorii au considerat ca Eksioglu Mehmet Emin a beneficiat de credite in valoare de aproape 4,5 miliarde de lei, obtinute de la Banca Transilvania – sucursala Rimnicu Vilcea, credite pe care le-a utilizat fie in interes personal, fie pentru acoperirea altor credite anterioare, fie pentru imprumutarea unor societati cu care se afla in relatii comerciale. In perioada ianuarie 2001 – septembrie 2002, societatea administrata de inculpat a beneficiat de la Sucursala bancii amintite de 40 de credite in lei si de doua in valuta, in valoare totala de 9,717 miliarde de lei, respectiv, 38.000 de dolari si 8.500 de euro. Schimbind, in totalitate sau partial, destinatia creditelor, Eksioglu Mehmet Emin a obtinut foloase necuvenite, ridicind sume de bani direct din casieria societatii, atit pentru el personal, cit si pentru persoane fizice care au fost imprumutate.

Pentru a masca destinatia reala a sumelor de bani folosite in alte scopuri decit cele pentru care au fost acordate, inculpatul a intocmit instrumente de plata pe care a mentionat, in fals, ca acestea ar reprezenta „avans marfa“, „contravaloare avans marfa“ sau „restituire“. In realitate, banii erau virati administratorilor altor societati in cadrul sistemului de „intrajutorare reciproca“. Peste 677 de milioane de lei au fost ridicate direct de la casieria societatii de catre inculpat, sub forma de restituire „aport patron“ sau „retragere fond rulment“, si folosite in interes personal. Dosarul a fost trimis spre solutionare Judecatoriei Rimnicu Vilcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS