13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Pe biciclete pentru Roşia Montană

Craiova: Pe biciclete pentru Roşia Montană

Mai mulţi biciclişti s-au strâns astăzi în faţa Primăriei Craiova, pentru a participa la Masă Critică, un eveniment ce are loc în Bănie, de obicei, în ultima vineri din fiecare lună. De data aceasta, tinerii au ieşit la plimbare pe biciclete pentru Roşia Montană şi pentru a-şi spune mesajul clar: „Roşia Montană nu e de vânzare”.

Unul dintre biciclişti, Mihai Tudor, un craiovean de 28 de ani, care a absolvit studii de arhitectură, a purtat un tricou pe care era scris în culori roş-galben-albastre „Fără cianură la Roşia Montană”. „Îl port pentru că îmi dau seama de ce se petrece în ţara asta şi la Roşia Montană. Nu cred că au ieşit mai mulţi în zona Olteniei pentru că au impresia că părerea lor nu contează şi dacă ei cred asta, e normal să nu conteze. Dacă eu zic că nu contează părerea mea, clar nu contează. O să purtăm aceste tricouri cât timp este nevoie, probabil pentru totdeauna, pentru că oricum nu se face nimic”, a explicat Mihai Tudor.

Alături de el au fost mai mult zece tineri, dintre care câţiva au spus că vor participa şi duminică la protestul organizat pentru Roşia Montană în Piaţa „Mihai Viteazul”, de la ora 17:00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS