16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSoţia viceprimarului, noul director al Colegiului Naţional „Elena Cuza“

Soţia viceprimarului, noul director al Colegiului Naţional „Elena Cuza“

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a stabilit cine va conduce, în noul an şcolar, unităţile de învăţământ în fruntea cărora se aflau manageri care au susținut concurs şi al căror mandat se apropia de final. Un astfel de caz a fost la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova, în fruntea căruia se afla de nouă ani profesorul de fizică, Mircea Năstase. În vara acestui an, managerul a declarat că nu îşi mai doreşte să conducă această şcoală, anunţându-i de intenţia sa şi pe colegii de breaslă. „Le-am mulţumit tuturor pentru colaborarea din cei nouă ani de mandat, cât am avut, şi le-am spus că este timpul să vină unul mai tânăr“, a spus atunci Mircea Năstase. În locul lui Mircea Năstase a fost propusă director Mirela Genoiu, care a ocupat de un an funcţia de director adjunct. La bază, noul manager al unităţii de învăţământ este profesor de matematică, având o vechime de 34 de ani în sistemul de învăţământ preuniveristar de stat. De asemenea, este cunoscută şi ca fiind soţia viceprimarului Craiovei, Mihai Genoiu.
 De câteva zile în fruntea unităţii şcolare, Mirela Genoiu a precizat că „sunt multe lucruri de făcut. Pe plan educaţional, şcoala trebuie să menţină tradiţia învăţământului de calitate, absolvenţii acestei unităţi de învăţământ fiind nu de puţine ori printre primii admişi la universităţile de prestigiu, din ţară şi din străinătate. De exemplu, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, singura notă de zece la admiterea din acest an a aparţinut unei candidate care a fost eleva şcolii noastre“. Şi în privinţa investiţiilor va fi mult de lucru. „Trebuie refăcut proiectul pentru reabilitarea corpului central, care nu a mai fost finanţat. Se va lucra şi la curtea şcolii, atât pe partea de asfaltare, cât şi pe  partea de amenajare a spaţiilor de joacă“, a precizat Mirela Genoiu. În echipa sa pentru realizarea planurilor, Mirela Genoiu îi are adjuncţi pe Liana Corbeanu, profesoară de limba franceză, şi pe Liviu Cotfasă, profesor de fizică.

Schimbări şi la PMT

În urma expirării mandatelor, s-au făcut schimbări şi la Şcoala de Arte şi Meserii de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova. În locul directorului Răzvan Lupu a fost numit profesorul Minodora Stavre Taşcu. De asemenea, au expirat mandatele şi managerilor Aurora Simon de la Colegiul „Ştefan Odobleja“ din Craiova şi Zamfirică Petrescu de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“. În aceste cazuri, managerii au primit detaşări pentru a continua activitatea în fruntea unităţilor de învăţământ. În prezent, nici un director de şcoală nu mai ocupă postul prin concurs. Toţi cei 300 de directori şi directori adjuncţi, existenţi la nivelul judeţului Dolj, sunt numiţi prin detaşare în interesul învăţământului până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar. Ultimul concurs pentru manageri a fost organizat în 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS