14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCătălin Oprea e vicecampion european la Muay-Thai

Cătălin Oprea e vicecampion european la Muay-Thai

Luptătorul de la Power Gym Craiova a obţinut medalia de argint la Campionatul European de Muay-Thai din Ucraina, iar antrenorul său, Ionuţ Pucă, a acuzat arbitrajul defectuos.

Luptătorul Cătălin Oprea, de la Power Gym Craiova, a participat recent la prima ediţie a Campionatului European de Muay-Thai, rezervat amatorilor. Competiţia s-a desfăşurat în Ucraina, iar sportivul pregătit de Ionuţ Pucă a concurat la juniori. S-a întors acasă cu medalia de argint, iar antrenorul său crede că ar fi meritat să câştige finala în faţa unui sportiv al gazdelor, dar arbitrii l-au văzut câştigător pe adversarul său din Ucraina. „Plecasem acolo fără teamă de adversari, am tras tare la antrenamente, am avut grijă de alimentaţie, am lucrat şi la moral, dar arbitrajul defectuos a făcut ca sportivul meu să ia doar medalia de argint. În prima repriză, Cătălin a fost numărat din senin, apoi a fost greu să recuperăm. În repriza a doua, Cătălin a alunecat şi a căzut, adversarul său l-a lovit la sol, dar nu a fost depunctat. În final, ucraineanul a fost declarat învingător la puncte, dar la ce nervi am şi acum, nici nu îmi vine să privesc înregistrarea meciului, că mai rău mă supăr. Pentru noi, Cătălin este campionul, a fost net superior adversarului“, a spus ieri Ionuţ Pucă, pentru GdS.
Oltenii intenţionau să conteste rezulatul, dar costul ridicat şi faptul că era vorba de schimbat decizia în defavoarea unui reprezentant al gazdelor i-a determinat să renunţe.

Adversarul, cu opt kilograme mai greu

Cătălin Oprea a concurat la categoria 86 kg. El a avut la cântarul oficial 83 kg, în timp ce adversarul său 91! Acest lucru este în limitele regulamentului, dar a fost mult mai greu pentru oltean.
Chiar dacă luptătorul de la Power Gym nu a obţinut titlul de campion european, antrenorul Ionuţ Pucă este mândru de el, considerând acest rezultat ca fiind „un titlu unic în istoria oraşului Craiova“. Zilele viitoare va face tot posibilul să-l recompenseze pe sportiv. „Nici nu mă gândesc să nu îi ofer ceva. Punem mână de la mână rude, prieteni şi îl premiem. Este adolescent şi are şi el nevoie de ceva bănuţi. Pentru plecarea la concurs ne-au ajutat câţiva oameni de bine şi ţin să le mulţumesc“, a completat Pucă.
La festivitatea de premiere, Cătălin a afişat un steag tricolor pe care scria „U“ Craiova.
La competiţia din Ucraina au participat 13 ţări, România a fost reprezentată de şapte sportivi. În martie 2014, Cătălin va participa la Campionatul Mondial de Muay-Thai în Thailanda. Acolo este stabilită preşedinta Federaţiei Europene de Muay-Thai, românca Gabriela Murg.

Luptă la Uricani

La acest sfârşit de săptămână, trei dintre luptătorii de la Power Gym Craiova însoţiţi de antrenorul Ionuţ Pucă vor participa la o gală la Uricani, de această dată de K1. Este vorba despre Cătălin Oprea, Enzo Mincă şi Alexandru Gruia.
„Mergem la Uricani, unde sunt Zilele Oraşului. Suntem pregătiţi să obţinem noi victorii pentru a dovedi că muncim serios“, a încheiat antrenorul Ionuţ Pucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS