17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDau totul pe teren ca echipa să câştige

Dau totul pe teren ca echipa să câştige

http://www.youtube.com/watch?v=enHgwFoREm0

Baschetbalistul venit de la Timişoara vrea să intre repede în graţiile fanilor echipei SCM-U Craiova

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a început luni pregătirea pentru noul sezon în care va fi angrenată în trei competiţii, Liga Naţională, Cupa României şi, în premieră, Liga Balcanică.
Doi dintre jucători, Travis Bureau şi nou-venitul Bogdan Popescu, antrenorul Andelko Mandic, managerul Marius Toma, dar şi directorul clubului SCM Craiova, Bogdan Bălan, au prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, obiectivul echipei, bugetul şi programul precompetiţional.
Marius Toma a spus că bugetul echipei în acest sezon este cu 30 la sută mai mare faţă de anul trecut, în condiţiile în care atunci era aproximativ 300.000 – 350.000 de euro, după cum managerul oltenilor a declarat.
Un prim obiectiv fixat este accederea în play-off. „Avem în faţă un sezon interesant, un sezon greu, în care vom lupta pe trei planuri, cupă, campionat şi Liga Balcanică. Considerăm că avem o echipă solidă care poate să facă nu numai o figură frumoasă, ci şi poate obţine rezultate notabile ridicând ştacheta, poate mai mult decât ce s-a întâmplat anul trecut. Avem şase jucători străini până în acest moment. S-ar putea să apară şi al şaptelea, în funcţie de strategia pe care antrenorii Andelko Mandic şi Milan Nisic“, a spus Toma.

Mandic: E un mix de jucători tineri şi experimentaţi

Antrenorul Mandic l-a completat: „Nu avem experienţă în Liga Balcanică, dar vom încerca să reprezentăm cât mai bine baschetul românesc şi totodată Craiova ca şi club şi oraş. Nu ne creem alibi pentru eventuale rezultate proaste. Primul pas este să ajungem în play-off, ceea ce nu va fi uşor pentru că toate echipele s-au întărit. Dacă o echipă vrea să crească de la an la an, trebuie să intre constant trei patru ani în play-off, apoi să încerce un rezultat mai bun, clasarea pe un loc cât mai bun. Am spus-o de multe ori, noi jucăm fiecare meci la victorie. Deci, în primă fază, vrem să ne clasăm în primele opt echipe, să reprezentăm România cât mai bine în Liga Balcanică, apoi să mergem cât mai departe în Cupa României“. Tehnicianul sârb s-a referit şi la achiziţiile din această vară şi a spus că echipa este un mix între jucători tineri şi cei experimentaţi: „Referitor la media de vârstă a echipei, se poate spune că suntem o echipă bătrână, dar nu este aşa, deoarece este un mix între jucători tineri (Petrişor, Gavrilă, Damian, Ciotlăuş), câţiva de 24-25 de ani şi câţiva experimentaţi, precum Bogdan Popescu şi Viorel Mocanu. Vorbind de achiziţii, Mirko Kovac nu are experienţă în România, dar are biografie bună. A jucat la echipe bune. Nici Sokk nu are experienţă în campionatul nostru, dar a jucat ani buni într-o ligă importantă din Europa. Nemanja Maric este un jucător experimentat, care vine de la Oradea. Referindu-ne la românii sosiţi, pe Bogdan Popescu îl cunoaşte toată lumea, Viorel Mocanu are, de asemenea, ani de experienţă în România“.

Popescu: Mandic a pus jucătorii bine în teren
 
Bogdan Popescu a lăsat Timişoara pentru Craiova şi îşi doreşte să facă performanţă la SCM-U: „Îmi pare bine că am ajuns la Craiova. Directorul şi Toma au făcut o echipă mult mai puternică decât anul trecut.  Aveam mai multe oferte, dar, sincer, Marius Toma s-a ţinut de capul meu, cum se zice. Mi-a prezentat un program extraordinar de bine pus la punct, mai ales că în România sunt multe lucruri care se spun şi nu se fac. Ca bani, au fost oferte mai bune şi mult mai aproape de casă, dar uite că am ales Craiova“.
Pivotul, de 35 de ani, speră să intre repede în graţiile suporterilor: „Când joc pentru o echipă, dau totul pe teren şi fac orice ca echipa mea să câştige. Bineînţeles că publicul mă ajută foarte mult şi oriunde am merge prin alte săli lumea mă înjură. Bine, asta nu este o problemă, îmi place. Dând totul pentru echipă, publicul te apreciază. Eu am jucat la Timişoara anul trecut şi, spre deosebire de Craiova, am avut o echipă care a stat mult mai bine financiar şi pe foaie arăta mult mai bine ca jucători, dar am avut o mare problemă cu atmosfera în echipă, în comparaţie cu Craiova şi Oradea, care au avut jucători buni, dar lumea nu îi ştia foarte bine. Antrenorul i-a pus bine în teren, s-au simţit bine şi uite că au făcut performanţă. Cine se aştepta că SCM-U Craiova va termina în primele cinci?! Înainte veneam la Craiova şi ştiam că avem deplasare uşoară. Acum s-a schimbat, datorită unor oameni care au pus suflet, au investit cu cap. Sala e un plus. Când am venit şi am văzut 5.000 de oameni care urlă nu ne venea să credem. Poate lumea nu e încă familiarizată cu regulile de baschet, dar nu e problemă, pentru că vin să susţină echipa favorită. Ca echipă gazdă şi ca adversar, deopotrivă, ţi se face pielea de găină. M-a tentat proiectul CSM – Steaua, era şi acasă, dar a fost ceva ce nu mi-a plăcut. E mai bine că am ales Craiova“.

Bălan: Am ciuntit bugetul de la fete pentru cupele europene

Directorul clubului SCM, Bogdan Bălan, a spus cum s-a făcut rost de bani pentru participarea echipelor de baschet şi volei masculin în cupele europene: „Am făcut un efort financiar din partea clubului pentru echipele de volei şi baschet masculin pentru participarea în cupele europene şi cred că se vede. Practic, echipele feminine de volei şi baschet au fost puţin ciuntite din buget pentru a asigura deplasările costisitoare, altfel nu aveam posibilitatea să le acoperim. Pentru echipa de baschet, sezonul acesta este mult mai greu decât anteriorul, după părerea mea. Este o presiune mult mai mare ca anul trecut, dar am toată încrederea că vor avea un parcurs bun şi nu vor dezamăgi“.
Travis Bureau abia aşteaptă reîntâlnirea cu fanii: „Mă bucur că m-am întors, vrem ca fanii să fie mulțumiți de prestația noastră. Scopul meu este să ajungem în primii opt sau chiar primii patru“.
Al şaptelea jucător străin care ar putea completa lotul este sârbul Darko Habus, care are oferte şi de la alte echipe şi va da un răspuns în scurt timp. Echipa va participa în luna septembrie la un turneu în Serbia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS