27.8 C
Craiova
sâmbătă, 5 iulie, 2025
Știri de ultima orăActualitateCelromul îşi reia activitatea luna viitoare

Celromul îşi reia activitatea luna viitoare

Investiţia în retehnologizare se ridică la patru milioane de euro, la care se adaugă zece milioane de euro preţul de cumpărare a combinatului

Vestea deschiderii fabricii de celuloză Celrom este îmbucurătoare pentru toţi severinenii, pentru că asta înseamnă cel puţin 500 de locuri de muncă. Întreaga afacere l-a costat pe omul de afaceri Constantin Izvoranu 14 milioane de euro: zece milioane de euro preţul de cumpărare a combinatului, plus patru milioane de euro investiţi ulterior în retehnologizare şi modernizare.
Au fost aduse utilaje şi maşini noi şi performante care vor folosi la prelucrat şi ondulat carton şi deja 200 de oameni lucrează cu carte de muncă de câteva săptămâni, iar până în luna septembrie, patronul combinatului promite că vor fi deschise toate liniile de producţie.
Liderul de sindicat Gheorghe Talianu a declarat aceşti salariaţi îşi primesc banii la timp, fără întârziere, chiar dacă producţia propriu-zisă va începe din august.
„Am adus utilaje noi şi tot mai achiziţionăm şi montăm. Zilele trecute, patronul Izvoranu s-a întors din Elveţia cu o echipă de 23 de oameni şi cu domnul director Gheorghe Covaci. Au adus utilaje nou-nouţe de la o fabrică de profil de acolo. Este vorba de utilaje pentru semiceluloză şi o presă, plus mori de măcinat şi alte mărunţişuri. Au stat două săptămâni. Le-au luat cu preţ bun, le-au adus cu tirurile, acum urmează să le monteze“, a povestit liderul de sindicat Gheorghe Talianu.
Acesta a mai spus că apa pentru alimentarea societăţii nu mai provine din Dunăre, ci din puţuri forate pe terenul aferent combinatului: „Am rezolvat problema apei mult mai simplu şi eficient. Nu mai alimentăm combinatul de la Dunăre, ci din puţuri forate pe terenul combinatului. Înainte, ca să aduci apa de la Dunăre îţi trebuia un traseu mare, cu conducte mari, treceai cu ele pe alte proprietăţi, ocoleai calea ferată, acum e mult mai simplu şi eficient“, susţine sindicalistul Gheorghe Talianu.
Liderul sindical spune că secţia carton ondulat este pregătită şi va funcţiona din august. „Am început reconstrucţia maşinii de hârtie, am adus un defibrator nou, pompe pentru măcinare, mai luăm un defibrator de la Suceava. Lucrăm şi zece ore pe zi pentru că e interesul nostru să pornim fabrica mai repede şi asta se va întâmpla cu siguranţă în august. Patronul vrea seriozitate. Cine e serios şi competent va fi angajat cu salariu motivant. Cine nu, la revedere! Aşteptăm CV-urile în vederea angajărilor, căci în total avem nevoie de 400 de salariaţi. Deci 200 în plus faţă de cei 200 deja angajaţi“, a mai spus Gheorghe Talianu.
Celrom a funcţionat la început cu circa 3.000 de angajaţi, însă pe parcurs numărul lor s-a redus la 600, câţi erau la data intrării în faliment. Acum, omul de afaceri Izvoranu vrea să dea locuri de muncă la cât mai mulţi oameni, dar totul se va întâmpla pe parcurs, în funcţie de comenzi şi de cât de bine va merge fabrica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS