13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrefectul de Dolj reclama la PNA toate institutiile statului

Prefectul de Dolj reclama la PNA toate institutiile statului

Ion Calin, prefectul judetului Dolj, a promis ca reclama la PNA toate institutiile statului care nu si-au facut datoria in cazul Marcel Constantinescu, latifundiarul de „Ripa Rosie“, care a fentat si inselat statul, reusind sa fure cladiri si utilaje, sa construiasca o statiune turistica pe terenul arabil al comunei Salcuta, fara nici un document legal, sa schimbe albia unui piriu, sa-si construiasca o sosea privata si sa nu pateasca nimic. Marcel Constantinescu este persoana care a demonstrat ca nu haina il face pe om, ci omul „face“ statul la buzunar, evident, nu de unul singur, ci ajutat, prin neimplicare, de institutiile statului. Cu mai multi ani in urma, Constantinescu era foarte aproape de staff-ul PSD, detinind chiar si un carnet de partid cu un numar foarte aproape de zero, pe care-l folosea atasat la poza sa cu presedintele Iliescu, poza in care-si bagase capul cind dadea fotograful cu blitul.

Acum, Marcel Constantinescu se vede aruncat ca o masea stricata direct in dosarul penal 1.027, care se plimba intre Parchet si politie de doi ani. Stupefiat de ce a citit in presa in legatura cu afacerile lui Marcel Constantinescu, prefectul de Dolj, Ion Calin, a declarat: „De cind sint eu presedinte executiv la PSD, Marcel Constantinescu nu apare pe nici o lista cu membri de partid din judetul nostru. O fi membru de partid, dar poate in alt judet, ca la Dolj nu este. In legatura cu constructiile abuzive de la «Ripa Rosie», daca sint ilegale, institutiile statului abilitate le vor demola. Daca nu se mai pot demola, pentru toate acestea si pentru alte fapte ilegale comise de acest domn, fara sa fi fost vreodata sanctionat, voi reclama la PNA toate institutiile statului care, prin neimplicarea lor, au dus la o astfel de stare de lucruri. Prefectura va declansa o ancheta la «Ripa Rosie». Rezultatele le vom comunica presei si, daca va fi cazul, Parchetului“.

Pina la finalizarea anchetei, prefectul ar putea sa aiba discutii individuale cu anumiti colegi de partid aflati in pozitii importante pe vremea cind Marcel a fost ajutat sa-si scoata de la gloaba cele 400 de oi. Daca nu va fi lamurit, pentru ca tot este in precampanie electorala, o vizita in comuna Salcuta si o discutie cu secretarul primariei ar da bine la votanti!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS