16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPistol cu gaze, descoperit de vameşi în geanta unei femei

Pistol cu gaze, descoperit de vameşi în geanta unei femei

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din punctul de trecere a Frontierei Porţile de Fier I au descoperit joi seară, asupra unei persoane de sex feminin, un pistol cu gaze, calibrul 9 mm, model Volga, pe care aceasta nu l-a declarat la controlul de frontieră. Femeia, de 37 de ani, vroia să intre în România împreună cu fiul său, de 19 ani, care se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania. La controlul vamal, cei doi timişoreni au spus că nu deţin bunuri care ar trebui declarate. Pistolul a fost găsit în geanta femeii, împreună cu 23 de cartuşe cu gaze.
„În ziua de 4.04.2013, la ora 19.00, s-a prezentat la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România, conducând un autoturism înmatriculat în Germania, cetăţeanul român Gheorghe I., de 19 ani, din Timişoara. Acesta era însoţit de mama sa, Maria B., de 37 de ani. La controlul de frontieră, cei doi au declarat poliţistului de frontieră şi lucrătorului vamal că nu deţin bunuri sau obiecte interzise de legea română. În urma controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului, a bunurilor deţinute şi hainelor, au fost descoperite, în geanta de mână a Mariei B., un revolver cu gaze marca EKOL, calibru 9 mm, model VOLGA, şi 23 de cartuşe cu gaze (15 cartuşe calibru 9 mm şi 8 cartuşe de 8 mm)“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt la IJPF Mehedinţi.
În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că pistolul a fost cumpărat din localitatea Vidin, Bulgaria, de către fiul femeii, acesta deţinând şi o factură de vânzare-cumpărare. Femeia a declarat că nu a ştiut că este interzisă introducerea acestuia pe teritoriul României.
Celor două persoane li s-a întocmit dosar penal, în care se fac cercetări sub  aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi complicitate la aceste fapte.
Revolverul, în valoare de 150 de lei, a fost ridicat în vederea expertizării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS