16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTentativă de trecere ilegală a frontierei la Calafat

Tentativă de trecere ilegală a frontierei la Calafat

http:http://www.youtube.com/watch?v=jNu8rxKRGo4

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au depistat, miercuri seară, nouă cetăţeni din state africane sau asiatice care încercau să intre ilegal în România, ascunşi într-un camion condus de un cetăţean bulgar.
Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, miercuri, la ora 21.00, la PTF Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar de 53 de ani, care conducea un autocamion Mercedes. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul bulgar transporta obiecte de mobilier de la o societate comercială din Bulgaria, destinaţia fiind Germania. Poliţiştii de frontieră au „mirosit“ că ceva nu este în regulă cu încărcătura tirului, aşa că au hotărât să-i facă un control amănunţit. În compartimentul de marfă al tirului, ascunşi într-un locaş special amenajat, printre cutiile cu obiectele de mobilier, poliţiştii doljeni au descoperit nouă persoane din Mali, Libia, Palestina, Iran şi Algeria. Cele nouă persoane, care au vârste cuprinse între 19 şi 38 de ani, încercau să ajungă ilegal în Germania. Poliţiştii de fontieră au precizat că pe numele şoferului bulgar au fost întocmite acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar pe numele migranţilor – pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
Remintim că, în martie, anul trecut, la PTF Bechet au fost depistaţi doi cetăţeni afgani care intenţionau să intre ilegal în România ascunşi în cabina unui tir condus de un şofer grec. În iulie, tot la PTF Bechet, poliţiştii de frontieră au depistat alţi şapte cetăţeni afgani care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi într-un compartiment special amenajat într-un microbuz, condus de un cetăţean polonez pe ruta Grecia – Polonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS