20.1 C
Craiova
joi, 10 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinNe mutăm împreună!

Ne mutăm împreună!

Partenerii care iau hotărârea extrem de serioasă de a locui împreună trebuie să ştie care sunt câteva dintre elementele esenţiale cu care cuplul trebuie să fie „dotat“ înainte de marele pas

S-ar putea spune că pentru ca doi oameni care se iubesc să se mute împreună este nevoie doar de o dorinţă comună de a coabita şi de câteva obiecte de mobilier sau aparate electrocasnice care să constituie strictul necesar, cel puţin pentru început. Redactorii site-ului shine.yahoo.com au analizat puţin această situaţie şi, în urma unor sondaje de opinie, au stabilit că există şi unele aspecte nonmateriale care ar trebui să fie bine puse la punct înainte ca cei care formează cuplul să doarmă sub acelaşi acoperiş.
Primul pe lista acestor elemente este un plan care să împartă foarte clar sarcinile din domeniul financiar. Cu alte cuvinte, trebuie stabilit din capul locului cine şi ce plăteşte în cadrul coabitării. Fie că decizia este ca toate cheltuielile să fie împărţite la doi sau ca partenerul cu venit mai mare să se ocupe de cheltuielile importante, locuitul împreună nu poate funcţiona bine dacă nu există un plan de finanţare a traiului. Cum banii sunt o problemă vitală în zilele noastre, aspectele legate de finanţe trebuie stabilite înainte de semnarea contractului de închiriere.

Aspecte materiale

Sondajele realizate au relevat faptul că din punct de vedere material nu există decât două elemente de importanţă majoră. Primul ar fi achiziţionarea unui pat de dimensiuni generoase, esenţial pentru confortul cuplului. Cel mai probabil, partenerii au dormit singuri până în momentul coabitării, aşa că sunt obişnuiţi cu spaţiul oferit de un pat de o persoană. Însă odată făcut acest pas, nu ar avea nici un rost să continue această tradiţie, cu atât mai puţin să se înghesuie amândoi într-un pat mic. Dacă spaţiul din apartamentul unde cuplul urmează să locuiască nu permite instalarea unui pat matrimonial, o soluţie pentru rezolvarea problemei ar putea fi achiziţionarea unei saltele gonflabile mari. Avantajul este că aceasta este suficient de mare încât să asigure confortul ambilor parteneri în timpul nopţii, dezavantajul ar fi că va trebui umflată şi dezumflată zilnic pentru ca spaţiul să fie exploatat la maximum.
Al doilea lucru care nu trebuie să lipsească de la domiciliul comun este un aparat de aer condiţionat şi/sau un calorifer electric. În condiţii de temperaturi extreme, împărţirea patului cu cineva – fie şi persoana iubită – se poate transforma într-un coşmar. La fel şi împărţirea aceluiaşi spaţiu în timpul zilei. Prin urmare, indiferent de buget, investiţia va merita efortul.

Reguli de coabitare

Răbdarea este o virtute care trebuie cultivată de partenerii care împart aceeaşi locuinţă, mai ales dacă aceasta nu este dotată decât cu o baie. Dragostea este un element necesar, dar nu şi suficient pentru a garanta o coabitare fără probleme. Răbdarea este răspunsul, iar aceasta va fi pusă la încercare în momentul în care baia este ocupată, unul dintre parteneri acaparează computerul cuplului sau „asediază“ (singura) oglindă din casă. Pentru a fi siguri că nu se vor isca prea des conflicte din cauza acestor chestiuni mărunte, partenerii – individual şi în comun – trebuie să înveţe să fie răbdători şi să îşi respecte reciproc intimitatea.
Un alt aspect care asigură o coabitare liniştită este stabilirea unor reguli cu privire la vizitatori. Nu este cazul ca partenerii să semneze vreun contract legalizat la notar, ci doar să cadă de acord asupra categoriilor de persoane care au sau nu „voie“ să vină în vizită. Şi eventual asupra perioadei de preaviz în acest sens. De ce sunt aceste reguli vitale? Pentru că nu este o situaţie plăcută pentru nici unul dintre parteneri să ajungă acasă unde, în loc să petreacă o seară liniştită, să dea nas în nas cu părinţii celuilalt, „picaţi“ în vizită neanunţaţi. Sau că ziua dedicată meciului (pentru bărbaţi) sau serialelor (pentru femei) este stricată de vizita inopinată a prietenilor zgomotoşi ai celuilalt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS