16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie în Craioviţa

Razie în Craioviţa

La solicitarea cetăţenilor, poliţiştii de la Circulaţie au făcut un filtru pentru depistarea şoferilor care circulă pe interzis

Poliţiştii craioveni de la Circulaţie au dat curs, ieri după-amiază, unei sesizări făcute de mai mulţi locatari din zona pieţei de la Bigul Nou, din Craioviţa Nouă. Locatarii blocurilor învecinate pieţei s-au plâns că mulţi şoferi – fie ei comercianţi, fie clienţi ai pieţei – nu respectă sensurile unice impuse pe strada Hortensiei şi pe aleea Ion Vasilescu şi, venind pe sens interzis, nu vor nici să se dea la o parte din calea celor care circulă regulamentar.
„Efectivele Serviciului Rutier Dolj, împreună cu colegii noştri de la Biroul Rutier Craiova, dar şi colegi din cadrul Poliţiei Locale Craiova au organizat o acţiune în urma unor sesizări din partea diverşilor cetăţeni din zonă, din cartierul Craioviţa Nouă, cum că pe strada Hortensiei şi pe aleea Ion Vasilescu sunt din ce în ce mai mulţi conducători auto care nu respectă semnificaţia indicatoarelor de sens unic, intră pe interzis şi de aici se iscă diverse conflicte şi scandaluri. Tocmai de aceea am organizat acţiunea de astăzi (ieri -n.r.), pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor care nesocotesc aceste reguli, dar şi pentru conştientizarea acestora cu privire la respectarea semnificaţiei indicatoarelor rutiere din zonă. În situaţia în care un conducător auto circulă pe un sector de drum interzis, respectiv pe sens unic, dar din sens opus, este sancţionat contravenţional cu amendă de 140 de lei, totodată aplicându-i-se două puncte de penalizare“, a explicat în debutul acestei acţiuni inspectorul de poliţie Alin Apostol, din cadrul Serviciului Rutier Dolj.

280 de lei pentru… un kilogram de brânză

Nici nu a început bine acţiunea Poliţiei Rutiere, că a şi picat primul şofer care circula pe contrasens. Şi nu oricine, ci Ioan Istodor, de 59 de ani, din Craiova – fostul candidat independent la şefia Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, aflat la volanul unui Peugeot 206.
„N-am văzut nici un semn de interzis. Am fost doar până-n piaţă să cumpăr un kilogram de brânză“, s-a justificat Istodor în faţa poliţiştilor. Brânza cu pricina pare să-l fi costat destul de scump pe fostul candidat la şefia CJ Dolj, pentru că, după ce i-au explicat cum sunt amplasate indicatoarele din zonă şi care este semnificaţia acestora, oamenii legii i-au dat şi o amendă de 280 de lei (140 de lei pentru că a circulat pe interzis şi încă atât pentru că nu avea actele la el).
Dacă unii localnici au chemat poliţia să-i sancţioneze pe cei care circulă pe interzis, alţi cetăţeni care locuiesc în zonă s-au solidarizat cu „ilegaliştii“ şi s-au postat în câteva locuri strategice, întorcându-i din drum pe cei care doreau să intre pe contrasens. În zadar le-au explicat poliţiştii că au venit în zonă tocmai la solicitarea unor vecini de-ai lor, respectivii n-au vrut să audă, arătându-se deranjaţi de faptul că poliţia „îşi permite“ să-i sancţioneze pe cei care nu respectă indicatoarele amplasate acolo.

630 de lei pentru circulaţia căruţei
prin oraş

Poliţiştii locali n-au stat nici ei degeaba, sancţionând un căruţaş care a dat dovadă de mare tupeu, trecând cu atelajul tras de cal chiar prin faţa oamenilor legii aflaţi în exerciţiul funcţiunii. Agenţii de la Poliţia Locală au reuşit să-l identifice pe căruţaş, stabilind că au de a face cu Mihai Mihalache, din Goeşti, şi i-au dat o amendă considerabilă: 630 de lei (nouă puncte-amendă), adică exact cea prevăzută de Codul Rutier pentru nerespectarea interdicţiei privind circulaţia căruţelor pe drumurile naţionale şi prin municipii.
„Vom continua periodic să desfăşurăm în zonă acţiuni de acest gen“, a promis inspectorul de poliţie Alin Apostol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS