Biserica „Sfântul Calinic de la Cernica”, din cartierul craiovean Valea Roşie, are de un an de zile o bibliotecă unde credincioşii pot lectura cărţi sau de unde pot împrumuta volume din domenii variate, precum Religie, Istorie şi Limba Română. Tot aici sunt în construcţie cabinete medicale pentru asistenţă gratuită şi o cantină socială.
Biserica “Sfântul Calinic de la Cernica” este unul dintre lăcaşurile sfinte unde activităţile religioase, culturale şi sociale se desfăşoară în permanenţă. Dacă la început parohia număra 1.000 de credincioşi, numărul lor a crescut de trei ori, între timp. “Parohia «Sfântul Calinic de la Cernica» a luat fiinţă după evenimentele din 1989. Eu mă aflu aici din anul 1995, când a fost ridicată capela unde slujim. Un an mai târziu, după sfinţirea bisericii, ne-am organizat ca parohie, care în prezent numără 3.000 – 4.000 de familii. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în anul 2000, iar la acest moment se află în construcţie”, ne explică parohul bisericii, pr. Marin Albu. De-a lungul anilor, aici au fost iniţiate numeroase proiecte misionare, culturale şi sociale. Printre acestea, amenajarea unor cabinete medicale, pentru a oferi credincioşilor asistenţă medicală gratuită, dar şi a unei cantine sociale, la câţiva paşi distanţă de biserică, două proiecte importante care ar urma să fie finalizate în următorii ani.
Cantină, pentru elevii din parohie
Preoţii de la acest lăcaş sfânt şi-au propus ca la această cantină să servească masa de trei ori pe zi elevii şi liceenii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse. Preotul Albu spune că îşi doreşte ca prin acest proiect şi să încurajeze participarea elevilor la cursurile şcolare.
„Vom avea o colaborare cu profesorii de la şcoli, astfel încât elevii care merg la ore şi ale căror familii nu au o situaţie financiară deosebită să poată servi aici câte trei mese pe zi. Vrem să încurajăm astfel şi prezenţa elevilor la şcoală”, a adăugat parohul Bisericii „Sfântul Calinic”.
Un alt proiect important este înfiinţarea bibliotecii cu volume dăruite de către credincioşi, astfel încât toţi cei care doresc pot veni aici pentru a lectura sau pentru a împrumuta cărţi. „Ne dorim să extindem spaţiul destinat bibliotecii şi ne bucurăm că enoriaşii s-au implicat cu multă dragoste în realizarea acestui proiect. Toate aceste aceste proiecte sunt rezultatul ostenelii depuse de un întreg colectiv format din preoţi, membrii Consiliului şi Comitetului Parohial”, a precizat părintele Albu. Elevii spun că ideea unei biblioteci este binevenită şi se bucură că pot găsi cărţi din diverse domenii. „E bine că pot veni să citesc la biserică ce cărţi vreau, de la Religie, la Istorie, Literatura Română şi altele. Mă bucur că preoţii de aici s-au gândit la programe destinate şi elevilor, tinerilor”, a spus Gabriel Eleonor, elev. Părintele Albu spune că agenda sa şi a celorlaţi slujitori ai bisericii cuprinde numeroase alte proiecte, „dar e ceva firesc să fie aşa, mie nu mi se pare ceva deosebit. E o normalitate”, mărturiseşte părintele Marin Albu.
Craiova: Bibliotecă şi cabinete medicale, la Biserica „Sfântul Calinic”
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei