12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRadu, achitat de federaţia italiană

Radu, achitat de federaţia italiană

Fundaşul Ştefan Radu şi clubul său Lazio au fost achitaţi de Comisia de Disciplină a Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) în cazul presupusului salut nazist făcut de fotbalistul român la adresa fanilor formaţiei romane, informează Mediafax. Ştefan Radu a fost deferit, pe 19 iunie, Comisiei de Disciplină pentru că a salutat galeria echipei Lazio cu un gest asemănător salutului nazist, la meciul cu formaţia SSC Napoli, din 7 aprilie.
„Procurorul federal l-a deferit Comisiei de Disciplină pe fotbalistul echipei Lazio, Ştefan Radu, pentru că şi-a salutat fanii cu mâna dreaptă ridicată şi întinsă, la fel ca salutul nazist. De asemenea, şi împotriva clubului a fost declanşată o procedură disciplinară pentru responsabilitatea avută în acest caz“, se arăta în comunicatul de atunci al FIGC.
Pe 7 aprilie, Ştefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemănător salutului nazist, după meciul cu Napoli, scor 3-1, din etapa a 31-a a campionatului Italiei, conform imaginilor prezentate de presa italiană. „Printre atâtea gesturi de bucurie, a fost fotografiat şi salutul fundaşului Ştefan Radu către Curva Nord. Românul i-a salutat pe tifosi cu braţul drept ridicat, într-un fel de salut roman“, a scris atunci agenţia Ansa.
Pe 8 aprilie, Lazio Roma a dat publicităţii un comunicat, pe site-ul oficial, în care susţine că gestul lui Ştefan Radu de la finalul meciului cu Napoli nu face apologia fascismului, fundaşul doar sărbătorind victoria alături de fani. Radu a fost audiat, pe 18 aprilie, timp de o oră şi jumătate, de procurorul federal Stefano Palazzi în legătură cu acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS