16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBercea Mondial, din puşcărie în spital

Bercea Mondial, din puşcărie în spital

Sandu Anghel, poreclit Bercea Mondial, arestat preventiv şi încarcerat la Penitenciarul din Craiova, a fost internat marţi seară la Clinica de Urologie a Spitalului de Urgenţă din localitate, fiind diagnosticat cu colică renală.
Bercea Mondial a fost arestat preventiv în urmă cu aproape un an, pe 20 februarie 2011, iar ulterior a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, fiind acuzat de procurori că şi-a înjunghiat un nepot, pe Ion Anghel, zis Mercedes, într-un bar din localitatea Drăgăneşti-Olt. Din luna aprilie 2011, Bercea a fost transferat la Penitenciarul Craiova, iar de atunci a încercat în mai multe rânduri să convingă instanţele de judecată că poate fi judecat şi în stare de libertate. În două rânduri chiar a motivat că nu poate sta în arest din motive medicale, însă cererile de înlocuire a arestului preventiv i-au fost respinse. În noiembrie 2011, acelaşi Bercea Mondial a fost trimis în judecată în alt dosar în care este acuzat de spălare de bani şi evaziune fiscală în formă continuată.
Marţi seară, inculpatul a acuzat dureri puternice în zona spatelui, motiv pentru care reprezentanţii Penitenciarului Craiova au hotărât să-l transporte sub escortă la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Potrivit dr. Paul Tomescu, şeful Clinicii de Urologie a unităţii medicale, Bercea a suferit o colică renală simplă, cu şanse de vindecare de 75% cu ajutorul unui tratament medicamentos.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS