16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBelgia a intrat oficial în recesiune

Belgia a intrat oficial în recesiune

Belgia a intrat în recesiune la sfârşitul anului 2011, în condiţiile în care Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat două trimestre consecutive de scădere, potrivit estimărilor preliminare publicate astăzi de Banca Naţională a Belgiei (BNB). Potrivit acestei instituţii, PIB al Belgiei a înregistrat o scădere de 0,2% în trimestrul patru al anului trecut, după o scădere de 0,1% în trimestrul al treilea (cifre revizuite). BNB a precizat totuşi că pe ansamblul anului 2011, Belgia a înregistrat o creştere economică de 1,9%. 
Fondul Monetar Internaţional estima încă de săptămâna trecută că economia Belgiei a intrat în recesiune. "Perspectivele economice sunt dificile. O recesiune a început deja în Belgia şi se preconizează că PIB-ul real va stagna în 2012, urmând ca o uşoară relansare să aibă loc în 2013", se arată în concluziile preliminare ale raportului anual al FMI cu privire la economia belgiană. 
Banca Naţională a Belgiei a revizuit în scădere atât cifrele privind evoluţia PIB-ului în trimestrul al treilea 2011 (până la o scădere de 0,1% faţă de o creştere zero cât estima anterior), cât şi datele pentru trimestrul al doilea (până la o creştere de 0,3% în loc de un avans 0,4% preconizat iniţial). 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS