14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimente sănătoase care lipsesc din dietă

Alimente sănătoase care lipsesc din dietă

Cu toţii ne lăudăm că ştim cât de importantă este o alimentaţie sănătoasă, însă nu multe persoane sunt suficient de motivate să renunţe la obiceiurile proaste în favoarea unui stil de viaţă echilibrat, cu un consum sporit de fructe şi legume, cu mişcare şi exerciţii fizice practicate în fiecare zi, cu un consum redus de grăsimi, sucuri acidulate, dulciuri, cafea şi băuturi alcoolice. Vă prezentăm o listă scurtă cu alimente extrem de sănătoase, care însă lipsesc aproape cu desăvârşire din dieta multor persoane.
Coacăzele la fel ca şi cireşele conţin antioxidanţi care ajută la sănătatea inimii. Potrivit unui studiu realizat în 2009, coacăzele contribuie la diminuarea grăsimii din jurul abdomenului, un factor care se face vinovat de declanşarea diabetului şi a bolilor cardiovasculare.
În plus, o alimentaţie sănătoasă trebuie să conţină kiwi. Cu un conţinut scăzut de calorii (45 per fruct), kiwi este, potrivit specialiştilor, cea mai importantă sursă de vitamina C din lumea fructelor.
Nuca de cocos este un aliment greşit înţeles, dacă avem în vedere că este dată la o parte pentru că, se spune, este bogată în grăsimi. Numai că aceste grăsimi MCT (medium-chain-triglycerides) sunt benefice organismului, conferindu-i acestuia energia necesară pe care, de obicei, şi-ar lua-o din carbohidraţi. De asemenea, nuca de cocos conţine acizi graşi „buni“, care luptă împotriva agenţilor patogeni.

Napi şi seminţe de in

Napii, legume care fac parte din aceeaşi familie ca şi varza, ar trebui incluşi şi ei într-un plan de alimentaţie sănătoasă. Napii conţin diverşi compuşi care au un rol benefic în lupta împotriva cancerului, dar şi substanţa numită sulforafan, alt bun aliat împotriva cancerului. În plus, napii reprezintă o sursă bogată de calciu, fier, vitaminele A, C şi K.
Seminţele de in trebuie incluse în dieta zilnică pentru că face parte dintre alimentele vegetale bogate în acid gras omega-3. În afară de această caracteristică benefică, fibrele pe care le conţin seminţele de in ajută la digestie, deci nu ar fi rău să „aruncaţi“ câteva bobiţe în fiecare salată de crudităţi pe care o consumaţi.
• sfatulparintilor.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII