17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjReduceri de salarii la Aparegio

Reduceri de salarii la Aparegio

Conducerea Aparegio Gorj a redus salariile angajaţilor din centrele Bumbeşti-Jiu, Ţicleni şi Târgu Cărbuneşti, din cauza pierderilor pe care le înregistrează prestatorul de servicii la nivelul celor trei localităţi. Pentru a se încadra în bugetul anual, Aparegio a decis reducerea anumitor cheltuieli, precum şi aplicarea unor reduceri salariale în diferite procente, în funcţie de zona în care îşi desfăşoară activitatea operatorul. Leafa angajaţilor de la Aparegio Ţicleni a fost redusă cu 3%, cea a muncitorilor de la centrul din Bumbeşti-Jiu cu 5%, iar cea mai mare reducere de salariu a fost aplicată la Târgu Cărbuneşti, unde tăierea a fost de zece procente. În total, în cele trei oraşe au avut de suferit de pe urma reducerilor de salariu 80 de angajaţi ai Aparegio Gorj.

La Motru şi Târgu Jiu salariile au rămas întregi

 
Ion Popescu, directorul Aparegio Gorj, a declarat că era necesară reducerea de salarii, în condiţiile în care nu exista altă soluţie pentru menţinerea locurilor de muncă şi încadrarea în bugetul de venituri şi cheltuieli. Potrivit aceleiaşi surse, astfel de reduceri de salarii şi cheltuieli au mai avut loc şi în trecut, pentru a echilibra financiar punctele de lucru ale Aparegio.
„Le-am spus şi celor de la sindicate, şi tuturor că trebuie să luăm nişte decizii care să ne ajute să ne desfăşurăm activitatea. Ştiu că există nemulţumiri şi s-au manifestat în acest sens, dar ei nu trebuie să uite că, de exemplu, când la Motru se luau salarii reduse, în alte oraşe, unde acum e aplicată reducerea, lefurile se luau întregi. Aparegio a preluat aceste centre de la Bumbeşti-Jiu, Motru, Ţicleni şi Târgu Cărbuneşti când erau pe pierdere şi a fost nevoie de o serie de investiţii. Aparegio are de recuperat pentru serviciile prestate creanţe de șapte milioane de lei, însă avem datorii către furnizori neachitate de aproape trei luni“, a declarat Ion Popescu, şeful Aparegio Gorj.
 
Înţelegere cu Hidroelectrica
pentru apă

Pentru a rezolva problema apei potabile şi menajere în Târgu Jiu, Aparegio încearcă de mai bine de o săptămână să ajungă la o înţelegere cu Hidroelectrica pentru a sista producerea de energie în zona hidrografică Tismana. În acest fel, în barajul de la Clocotiş – Vâja s-ar acumula suficientă apă pentru a putea fi folosită la alimentarea municipiului Târgu Jiu. Reprezentanţii Hidroelectrica nici nu vor să audă însă de sistarea producţie de energie electrică, în condiţiile în care au de respectat anumite grafice şi comenzi. Invocând situaţia de necesitate şi urgenţă, reprezentanţii Aparegio au cerut intervenţia prefecturii şi a consiliului judeţean pe lângă Ministerul Economiei şi Hidroelectrica, astfel încât să se obţină garanţia că o perioadă de câteva săptămâni apa nu va mai fi folosită pentru producerea de curent electric. Demersul autorităţilor judeţene nu s-a concretizat, deocamdată, în vreun fel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU