13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOlimpicii doljeni, recompensaţi pentru rezultatele obţinute

Olimpicii doljeni, recompensaţi pentru rezultatele obţinute

Pentru că în anul şcolar 2010-2011 au obţinut medalii, premii şi menţiuni la olimpiadele şcolare naţionale şi internaţionale, 91 de elevi din Dolj au plecat săptămâna aceasta în excursii gratuite în ţară şi străinătate

Elevii doljeni care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale au plecat, săptămâna aceasta, într-o excursie gratuită organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj, cu sprijinul consiliului județean. „38 de elevi care au obținut premii naționale și internaționale la olimpiade și concursuri în anul școlar 2010 -2011 beneficiază de o excursie în stațiunea Ohrid din Macedonia, în perioada 5.09.2011 – 9.09.2011. Ei vor fi însoțiți de profesori cu rezultate deosebite în activitatea de pregătire a acestora“, a declarat Diana Brătucu, inspector şcolar pentru proiecte educaţionale, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. La aceştia se adaugă cei 53 de elevi, care la olimpiadele şi concursurile naţionale au fost recompensaţi cu menţiuni. „Aceştia din urmă participă, alături de profesorii lor, într-o excursie în ţară, pe traseul Piteşti – Braşov – Sighişoara – Praid“, a declarat Alexandru Gîdăr, inspector şcolar general adjunct la ISJ Dolj.

Doljul se mândreşte cu două medalii internaţionale şi 90 de premii şi menţiuni

Anul acesta, până la mijlocul lunii iulie, elevii doljeni au avut rezultate foarte bune la nivel internaţional. La Olimpiada de știinţe a Uniunii Europene din acest an (EUSO 2011), care s-a desfăşurat în perioada 10 – 16 aprilie 2010, la Praga (Republica Cehă), Cristina Dimulescu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, a obţinut medalie de argint. La Olimpiada internaţională de limba română, Raluca Călinoiu, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 „Traian“, a obţinut medalie de aur.
La olimpiadele naţionale, elevii doljeni au reuşit să obţină 13 premii I (la chimie; discipline tehnice; educație tehnologică; informatică; limba germană; limba română; limba spaniolă şi sport școlar – pregătire teoretică sportivă). Acestea au fost obţinute de elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII nr.  2 „Traian“ (Mirea Dan Mircea, Călinoiu Raluca), de la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ (Ungureanu Victor Gabriel, Liculescu Adela), Colegiul Național „Frații Buzești“ (Cazacu Alexandru, Murtaza Alexandru, Rădulescu Letiţia Maria), Colegiul Naţional „Carol I“ (Mirea Emilia Nicoleta, Ciobanu Mădălina, Camen Denise Claudia, Mirea Emilia Nicoleta), Colegiul Naţional „Elena Cuza“ (Predoaica Maria Daiana) şi de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ (Lenghel Cosmin). La acestea se adaugă 13 premii II, 11 premii III şi 53 de menţiuni.
Cinci premii şi menţiuni, obţinute de elevi de la instituţii de învăţământ din afara Craiovei

Potrivit datelor primite de la ISJ Dolj, majoritatea elevilor provin din instituţii de învăţământ din Craiova. Dintre cei 92 de olimpici, cinci sunt de la şcoli şi grupuri şcolare din judeţ. Gheorma Marian, elev la Grupul Școlar „Petre Baniță“ Călărași, în clasa a XIII-a, a obţinut premiul II la Olimpiada naţională de discipline tehnice, iar Dirmon Diana Ancuța, elevă la Colegiul Tehnic „Ștefan Milcu“ Calafat, elevă în clasa a XII-a, a obţinut premiul III la aceeaşi olimpiadă. De asemenea, la Olimpiada naţională de socio-umane, Constantin Andra şi Iureș Cristina, eleve în clasa a IV-a la Școala cu clasele I-VIII nr. 5 „Av. Petre Ivanovici“ Băileşti au obţinut menţiune. Menţiune, dar la Olimpiada naţională de matematică, a reuşit să obţină şi Spătaru Andrei Raul, elev în clasa a VI-a la Grupul Şcolar „Al. Macedonski“ Melineşti. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII