Managerul Şcolii „Gică Popescu“ anunţă revirimentul grupării de la Hanul Doctorului, promiţând un nou „val“ de tinere talente pentru fotbalul românesc
Numit manager general la începutul acestei veri, Paul Răducan promitea un proiect de revigorare a Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, iar de aproximativ o săptămână s-a trecut la fapte. „Am demarat deja noul proiect, care se va baza pe două lucruri: calitate şi eficienţă. Selecţia la nivel de şcoală a început de aproximativ o săptămână, însă până acum nu au venit copii şi din afara Craiovei, şi aş vrea să punctez că toată lumea are acum şansa să arate ce poate. Pe noi nu ne interesează de unde vin copiii, ci potenţialul lor, pentru ca noi să-i putem iniţia cum trebuie şi să-i propulsăm în fotbalul mare cât mai curând. Vrem să creăm două grupe foarte puternice, unde să ajungă cei mai talentaţi copii, şi să participăm în acest an cu juniorii A (născuţi în 1993/1994) la Campionatele Naţionale şi în Liga a IV-a. De aceste grupe mă voi ocupa în special eu, dar şi colegii mei, îi vom monitoriza cu toţii, pentru că ei urmează să facă primii pasul spre performanţă. De o atenţie sporită vor avea parte şi juniorii B (1995/1996), C (1997/1998), D (1999/2000) – care vor participa la Cupa Danone, şi E (2001), care vor evolua la competiţiile de 7+1. Grupa de cadeţi 2002 va evolua la competiţii de 5+1, cum ar fi Memorialul «Gheorghe Ola», iar cea cu copii născuţi în 2003, la «Gheorghe Ene»“, a spus Răducan, menţionând totodată componenţa staff-ului său tehnic: Adrian Popescu, Nelu Petrişor, Alin Dobrotescu, Dumitru Barbu, Ionuţ Cimpoieru şi Gheorghe Barbu (antrenor de portari).
Şanse are toată lumea
Managerul Paul Răducan a dezvoltat ideea selecţiei, dorind să încurajeze copiii din afara Craiovei să vină la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, punctând că fiecare jucător talentat va găsi sprijinul necesar pentru a-şi atinge scopul. „Sunt mulţi copii talentaţi în afara Craiovei care îşi doresc să vină la noi, dar care nu ştiu că îi putem ajuta şi de aceea nu iau o iniţiativă. Vreau să menţionez că jucătorii de excepţie sunt cazaţi în cadrul instituţiei, unde se desfăşoară întreaga activitate fotbalistică, având asigurată şi masa, iar în proporţie de 85 la sută sunt înscrişi la clasele cu program sportiv din cadrul Grupului Şcolar «Traian Demetrescu», aflat în aproierea bazei de antrenament. Uşa este deschisă oricărui copil talentat, indiferent de vârstă. Se va pune accent şi pe antrenamentele individuale, în afara celor colective, după programe speciale, menite ca jucătorul să progreseze într-un ritm alert. Punctez faptul că profesorii-antrenori îşi vor sacrifica timpul în permanenţă pentru cei care vor să facă fotbal de performanţă şi au calităţile necesare“, a declarat Răducanu, menţionând că anul acesta obiectivul este câştigarea a cel puţin două titluri naţionale, vizând grupele de juniori B, C şi D.
Paul Răducan a mai afirmat că fiecare fotbalist al şcolii sale este îndrumat şi ajutat să-şi găsească angajamente avantajoase atât în ţară, cât şi în străinătate. „Prin muncă şi seriozitate se poate ajunge departe, iar exemplele noastre sunt multe. Am dat foarte mulţi jucători în Liga I şi Liga a II-a, cum ar fi Ghindeanu, Liviu Ganea, Burcă, Rada, Stancu, Dina, Sorin Rădoi, Nicu Ducu, Sburlea, Tobă, Filip, Goge, Surugiu, Grecu, transferat joi la «U» Cluj, şi lista poate continua. Există posibilitatea să fie transferaţi şi în străinătate, fiind cunoscut faptul că suntem într-o strânsă colaborare cu grupările italiene AS Roma, Cesena şi Palermo, unde sunt Mladen, Pena, Stoian, cu Manchester United din Anglia, unde l-am dat de curând pe portarul Iustin Popescu, din Olanda cu Ajax, cu care avem în noiembrie-decembrie un schimb de experienţă… Posibilităţi sunt multe, dar totul depinde de fiecare jucător“, a punctat conducătorul oltean.
„Vom fi deschişi oricărei colaborări“
Paul Răducan a mărturisit că în momentul de faţă complexul sportiv de la „Hanul Doctorului“ se află în renovări şi că este o reorganizare la toate capitolele, asta pentru că se doreşte progresul pe toate planurile. „În momentul ăsta suntem în renovări şi în plină reorganizare. Vreau să câştigăm cât mai mult în imagine şi de aceea am decis să ne dezvoltăm la capitolul management, unde vom desemna pe cineva competent. Vom fi deschişi oricărei colaborări. Un alt capitol pe care vreau să-l revigorăm este cel de comunicare, ne-am propus să fim într-o strânsă colaborare cu toată lumea prin intermediul paginii noastre de internet. Va fi o transparenţă totală. Vom măsura cu atenţie fiecare pas pe care-l facem, pentru că trebuie să progresăm cu toţii“, a punctat conducătorul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“.