Pentru a veni în ajutorul cititoarelor sale, preocupate de frumuseţea propriului corp, site-ul italian donnad.it oferă o serie de sfaturi menite a le ajuta pe doamne să aibă un decolteu perfect în timpul verii. Din cauza căldurii, duşurile devin un aliat important pentru a face faţă zilelor toride. Trebuie ştiut însă că, tocmai din acest motiv, rehidratarea pielii din zona sânilor cu o cremă naturală (natural moisturizing factor) sau un lapte hidratant pe bază de extras de plante sau glicerină este esenţială. În plus, în cadă sau la duş folosiţi gel sau săpun care nu fac spumă, pentru ca în acest fel pielea să nu se usuce ulterior. Pentru a avea un bust ferm, un ajutor de nădejde sunt atât tratamentele cosmetice, cât şi activitatea fizică. În plus, în centrele estetice este posibil să vă supuneţi la un masaj specific, ce favorizează absorbirea produselor cosmetice, care conferă fermitate bustului, stimulând fluxul sanguin şi limfatic, şi întărind atât fibrele musculare, cât şi pe cele ale pielii. Masajul bustului este indicat deoarece stimulează circulaţia sangvină şi reface celulele. Este indicat un masaj mai uşor, după care unul mai dur prin mişcări circulare şi ascendente. Doamnele care preferă totuşi să se îngrijească la domiciliu pot opta pentru măşti de frumuseţe specifice din comerţ, care trebuie aplicate săptămânal, cele mai indicate fiind cele pe bază de acid hialuronic sau colagen. De asemenea, foarte utile pentru fermitatea sânilor sunt duşurile reci. Apa caldă face ca sânii să-şi piardă din fermitate. De aceea, după fiecare baie cu apă caldă nu uitaţi să treceţi un jet de apă rece peste zona decolteului, pentru tonifiere.
Sport şi frumuseţe
Un alt ajutor de nădejde pentru un bust de vis este activitatea fizică. Musculatura spatelui reprezintă cel mai important sprijin pentru sâni, mai ales în cazul doamnelor cu un bust voluptuos. Sportul regulat şi unele exerciţii speciale întăresc sânii şi vă îmbunătăţesc ţinuta. Pentru sâni, ideal este înotul sau alte sporturi mai uşoare. Exerciţiile pentru fermitate nu trebuie să fie nici multe, nici complicate, dar practicate cu regularitate veţi avea rezultate în mai puţin de o lună. În cazul în care practicaţi joggingul sau aerobicul, optaţi pentru o bustieră specială, care să înlăture şocurile.
De asemenea, mare atenţie la postura corpului! Încercaţi să vă ţineţi spatele drept pe toată durata zilei. Astfel, greutatea sânilor este susţinută proporţional, iar pielea nu este suprasolicitată. Odată cu trecerea timpului, sânii îşi pierd elasticitatea şi tind să cedeze. În afară de purtarea pentru cât mai mult timp posibil a sutienului, mai ales când faceţi sport, pielea trebuie să primească o cantitate suficientă de proteine. O soluţie ar fi să vă masaţi bustul cu lapte sau iaurt, apoi să îl spălaţi cu apă călduţă şi imediat după aceea să aplicaţi o cremă care conferă fermitate pielii.
Alegeri inteligente
Un rol crucial în forma şi menţinerea sânilor îl joacă sutienul. Studii recente au demonstrat că peste 50% din femei îşi distrug sânii sau nu îi pun în valoare pentru că îşi aleg greşit mărimea sau cupa sutienului. În cazul în care vreţi un sutien care să vă ridice sânii, puteţi opta cele push-up. Doamnele cu sânii voluptuoşi trebuie să se orienteze spre un sutien cu bretele late. În timpul verii, toate doamnele îşi doresc un decolteu bronzat. Însă mare atenţie, mai ales dacă sunteţi amatoare de topless. Pielea sânilor este foarte delicată şi se deshidratează rapid, din acest motiv fiind necesar să o protejaţi de razele ultraviolete cu o cremă de protecţie adecvată. În plus, nu vă expuneţi la soare între orele 11.00 şi 15.00 şi hidrataţi-vă pielea permanent cu o cremă „după plajă“ sau cu ulei de migdale ori de măsline.
O atenţie aparte trebuie să acordaţi şi alimentaţiei. Din meniul dumneavoastră nu trebuie să lipsească proteinele, în special de origine vegetală (linte, mazăre, năut, fasole, quinoa, germeni de lucernă, alge marine, seminţe de floarea-soarelui crude, seminţe decorticate de cânepă, spirulină, soia, amaranth), seminţele de in, legumele cu frunze verzi în stare crudă (salată verde, spanac, pătrunjel, mărar, busuioc, urzici, leurdă, ştevie, ceapă verde), grăsimile sănătoase (ulei de măsline presat la rece, avocado, nuci, migdale, seminţe de susan, macrou, somon, hering, sardine, anşoa) şi fructele proaspete de sezon.