13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBoc vrea garanţii de stat pentru IMM-uri

Boc vrea garanţii de stat pentru IMM-uri

Economia merge într-o direcţie bună, iar guvernul analizează un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru sprijinirea IMM-urilor cu garanţii de stat şi subvenţionare parţială a dobânzii, care ar putea fi adoptat până la 1 iulie, potrivit Mediafax. „Acum pregătim şi săptămâna viitoare vom discuta, probabil, în primă lectură, astfel încât până la 1 iulie să adoptăm în guvern un proiect de OUG pentru sprijinirea IMM-urilor cu garanţii de stat şi subvenţionare parţială a dobânzii, pentru ca acestea să poată contracta credite în vederea susţinerii investiţiilor şi a locurilor de muncă. Este o măsură suplimentară care nu a fost până acum aprobată pe lângă alte măsuri de stimulare a firmelor care angajează şomeri peste 40 de ani sau care mai au trei ani până la pensie, absolvenţi sau persoane cu dizabilităţi“.
Potrivit acestuia, toate aceste firme beneficiază de sprijin financiar din partea statului pe o perioadă de la unu la trei ani: „Se dau 500 de lei sau 600-700 de lei pentru absolvenţi, pentru fiecare persoană angajată. Sunt politici active care au scopul de a genera locuri de muncă sau de susţinere a investiţiilor“, a precizat Emil Boc.
Primul ministru a mai anunţat că, în perioada 1 mai – 16 iunie, la nivel naţional, s-au înregistrat aproape 470.000 de noi contracte de muncă, două treimi dintre acestea fiind pe perioadă nedeterminată: „În perioada 1 mai – 16 iunie s-au înregistrat 469.830 de contracte noi de muncă, din care 67% sunt pe perioadă nedeterminată. Important e că avem cel mai mare număr de contracte de muncă de după 2007, adică am depăşit chiar şi vârful de sarcină din 2008, când aveam cele mai multe contracte de muncă. Asta înseamnă că economia este pe direcţia bună şi că această consolidare trebuie să aibă loc în continuare“, potrivit Agerpres.
Primul ministru a adăugat că în momentul de faţă în ţară sunt 6,3 milioane de contracte de muncă active.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS