13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEdilii din Salcia, cercetaţi penal pentru abuz în serviciu

Edilii din Salcia, cercetaţi penal pentru abuz în serviciu

Primăria Salcia este cercetată într-un dosar penal pentru abuz în serviciu.
„Ar fi vorba despre nişte note de recepţie şi despre alte acte nedeclarate din martie, însă nu astea fac obiectul unor acuzaţii penale. Nu ştim despre ce fel de dovezi la dosarul penal este vorba, asta poate să spună domnul primar“, a spus Titel Popa, contabilul Primăriei Salcia.
Administraţia locală din Salcia este cercetată pentru abuz în serviciu, după ce în urma unei expertize contabile, cerută de Prefectura Mehedinţi, s-a descoperit că ar fi fost plătite de primărie către o firmă particulară sume de bani pe nişte lucrări care nu s-au făcut în comună sau nu sunt finalizate.
„În prezent, se află în cercetare un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, emis pe numele reprezentanţilor administraţiei locale a comunei Salcia, despre care se suspectează că ar fi autorizat efectuarea unor plăţi pentru achitarea unor sume de bani pentru nişte lucrări de investiţii în localitate. Din expertiza contabilă a reieşit că există anumite nereguli. În continuare se fac cercetări“, a declarat Alexandru Stoica, inspector-şef la IPJ Mehedinţi.
Primarul din comuna Salcia, Gelu Pantelimon, spune că, deşi anumite note de plată au fost înregistrate mai târziu, el nu a comis nici o infracţiune şi nu se consideră vinovat. „Nu ştiu de ce mi se aduc aceste acuze pentru că eu nu ştiu să se fi făcut vreun abuz sau să se fi creat vreun prejudiciu primăriei. Din punctul meu de vedere, totul a fost făcut după lege, iar dacă s-au făcut anumite abuzuri în primărie, nu au fost comise de mine“, a declarat Gelu Pantelimon, primarul comunei Salcia.
Din ceea ce se vede pe drumurile comunale, nu s-ar putea spune că în Salcia s-a finalizat vreo lucrare, lucru confirmat şi de unii localnici, care încă se tem să vorbească despre cei doi edili războinici.
„Drumurile sunt aşa cum se vede, canalizările nu s-au finalizat, dar ce fac ei în primărie este treaba lor. Nu ne interesează pe noi, dar cred că firma care trebuie să facă lucrările este de vină, că nu se termină lucrările, pentru că nu este serioasă. Domnul viceprimar şi cu domnul primar cred că şi-au dat interesul“, au spus localnicii.
Dosarul penal emis pe numele Primăriei Salcia se află în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare, care va trebui să afle şi prejudiciul creat în cei trei ani de administrare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS