16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii se înghesuie să-şi plătească dările

Craiovenii se înghesuie să-şi plătească dările

Craiovenii mai au timp până la 31 martie să-şi plătească impozitele şi taxele către bugetul local pentru anul 2011, cu reducere de zece la sută. Cu cât termenul se apropie de final, cu atât creşte aglomeraţia de la ghişee. La sediul din Piaţa Centrală, ieri, funcţionarii abia făceau faţă sutelor de persoane venite să-şi achite datoriile. „Din această săptămână a început nebunia şi cred că va ţine până pe 31 martie“, a precizat directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Craiova, Sorin Marcu.      
Acesta susţine că reducerea de zece la sută acordată celor care îşi plătesc integral impozitul până la 31 martie i-a făcut pe craioveni să ia cu asalt ghişeele. „Mulţi plătesc pentru a beneficia de reducerea de zece la sută. Pensionarii au fost primii care au plătit, încă din luna ianuarie. Sunt cozi, dar nu cred că se stă mai mult de 20 de minute“, a mai spus Sorin Marcu.  
Sumele adunate de la craioveni au ajuns de la începutul acestei săptămâni şi la 800.000 de lei pe zi, la sediul din Piaţa Centrală, în timp ce la celelalte două sedii încasările sunt de 70 – 80.000 de lei pe zi. „Până acum s-au strâns peste 25 de milioane de lei, de la persoanele fizice şi juridice, însă fluxul cel mare va veni în ultima zi a lunii, la Trezorerie, unde virează banii firmele mari“, a menţionat Marcu. Încasările de până acum sunt cu zece la sută mai mici decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU