14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCea mai tânără alpinistă din lume

Cea mai tânără alpinistă din lume

Crina Popescu, „Coco“, este cea mai tânără alpinistă din lume, care a urcat cele mai înalte şapte vârfuri de pe cele şapte continente. La doar 16 ani, „Coco“ a povestit care sunt planurile pentru următoarea ei expediţie, ce alte pasiuni are şi, bineînţeles, cum a fost cea la care a participat de curând şi cum s-a simţit când a ajuns pe vârf.
„În primul moment am simţit că toate antrenamentele şi expediţiile pe care le-am făcut au avut un rost şi un rol important în reuşita acesteia. Apoi a fost momentul în care am vrut să împart cu cineva această clipă fericită, pe lângă colegii de echipă, şi am scos steagul României şi am făcut poze cu el“, a povestit „Coco“ în emisiunea Danei Rogoz, „De Suflet“. Românca a escaladat cel mai înalt munte al continentului Antarctica, Mount Vinson, şi cel mai înalt vulcan, Mount Sidley.
Ea a mărturisit că în această deplasare a avut parte de temperaturi de -30, -40 de grade Celsius, cu vânt în fiecare zi de peste 90 km/oră, dar greutăţile reale au venit mai degrabă din zona emoţională.
Crina s-a întors direct pe băncile şcolii, spunând că are destul de multe de recuperat, iar în timpul liber se relaxează tot cu… sport. Fie că e snowboard sau mountain bike, ea petrece mult timp în natură şi, bineînţeles, face foarte multe antrenamente zilnice de întreţinere

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU