14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSamir, transferat la penitenciar

Samir, transferat la penitenciar

La doar o zi după ce Gazeta de Sud a dezvăluit tratamentul preferenţial de care beneficiază afaceristul craiovean Samir Sprînceană în arestul poliţiei doljene, comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a decis transferarea la penitenciar a regelui neîncoronat al returnărilor de TVA.
Reamintim că Samir Ionel Sprînceană, de 43 de ani, nepotul lui, Ovidiu Robert Doran, de 25 de ani, dar şi fostul şofer al omului de afaceri, Bogdan Iulian Niţulescu, de 27 de ani, au fost trimişi în judecată pe 15 octombrie de procurorii DIICOT Craiova, împreună cu alte trei persoane, într-un dosar privind clonarea de carduri. În termen de cinci zile de la trimiterea în judecată, cei şase inculpaţi din acest dosar ar fi trebuit transferaţi din arestul IPJ Dolj la Secţia de arestare preventivă din cadrul Penitenciarului Craiova. Dar asta nu s-a întâmplat decât pentru trei dintre ei. Samir, Doran şi Niţulescu au rămas în arest, într-o celulă proaspăt renovată, la cererea lor, avizată de conducerea IPJ Dolj şi aprobată de judecătorul delegat cu executarea pedepselor pe lângă arestul IPJ Dolj.

Gunoierul arestului?

Oficial, poliţia doljeană avea nevoie de cei trei inculpaţi pentru „efectuarea unor activităţi utilitar-gospodăreşti“, mai multe cadre ale poliţiei încercând să-i convingă pe jurnaliştii GdS că Samir „duce gunoiul în fiecare seară“, sub pază, la containerul din curte, şi chiar că „dă cu mătura“ prin arest.
Reîntors de numai câteva zile la conducerea poliţiei doljene, comisarul-şef Constantin Nicolescu a decis să pună capăt acestui tratament preferenţial, aprobat de cei care i-au ţinut locul în fruntea IPJ Dolj. Miercuri dimineaţă, Samir, Doran şi Niţulescu au fost transferaţi la Penitenciarul Craiova, împreună cu alţi patru inculpaţi trimişi de curând în judecată.
Dacă Samir şi ai lui vor insista să dea cu mătura, pot s-o facă acum liniştiţi în spatele zidurilor de pe strada Vasile Alecsandri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII