Campania de recoltare a griului s-a incheiat in Mehedinti pe intreaga suprafata cultivata, de 52.474 de hectare, fiind obtinuta o productie medie de 2.300 de kilograme la hectar. Potrivit reprezentantilor Directiei Generale pentru Agricultura si Industrie Alimentara (DGAIA) Mehedinti, productia a fost mai mare in unele localitati din sudul judetului. „In unele comune din zona de sud, primariile ne-au transmis productii mai mari.
La ferma Elias, din Dirvari, s-a obtinut o productie de 3.500 de kilograme de griu la hectar, pentru ca s-au folosit tehnologiile prevazute pentru infiintarea si intretinerea culturii“, a spus Alexandru Boruga, directorul general al DGAIA Mehedinti. Productia din acest an acopera necesarul de griu pentru judetul Mehedinti, care se ridica la aproximativ 30.000 de tone. Peste 10.000 de tone din productia recoltata vor fi depozitate, pentru a fi pastrate pina la insamintarile din toamna. Alte 250 de tone de saminta de griu de calitate vor fi procurate din judetul Timis.
Productie de griu, raportata ca pe vremea lui Bobo
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei