16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePensionarii gorjeni se împrumută pentru a-şi ţine nepoţii în şcoală

Pensionarii gorjeni se împrumută pentru a-şi ţine nepoţii în şcoală

Sute de pensionari s-au împrumutat în ultima vreme la Casa de Ajutor Reciproc Gorj, pentru a avea bani cu care să-şi achite facturile sau să-şi ajute nepoţii.

Peste 620 de pensionari au luat, în luna august, bani cu împrumut de la CARP Gorj. Bătrânii au avut nevoie de bani pentru a cumpăra medicamente, pentru a achita facturile la utilităţi şi, mai ales, pentru a le da nepoţilor câţiva lei înainte de a începe şcoala. „În luna august am avut 621 de cereri de pensionari care au luat cu împrumut suma totală de 1,1 milioane de lei. Comparativ cu luna iulie, când au fost 562 de cereri, în august se simte deja o creştere a numărului pensionarilor care se împrumută. Mulţi dintre bunici au spus că le trebuie bani pentru plecarea la şcoală a nepoţilor“, a afirmat Iulia Cioplea, contabil-şef al CARP Gorj.

Bani pentru facturi

Zeci de pensionari vin zilnic la sediul CARP Gorj pentru a-şi achita ratele sau pentru a încerca să facă un împrumut. „Am luat bani de aici, nu este prima dată. De data asta am avut nevoie pentru că îmi pleacă nepoata la facultate. A luat la Bucureşti, la Arhitectură. Au cazat-o la un cămin unde le cere banii în avans pe tot anul şcolar. I-am ajutat şi eu cu 1.500 de lei“, a spus Miţa G., din Târgu Jiu. Pensiile mici nu le permit oamenilor să facă împrumuturi foarte mari. „Am avut nevoie de 1.000 de lei ca să îmi achit factura la lemnele de foc pentru iarnă. Stau la casă şi am luat o maşină de lemne. Am mai avut şi alte datorii mici“, a spus nea Iordache, din Băleşti. Pentru Mioara, soluţia la problemele sale a fost un împrumut la CARP: „Sunt bolnavă de cancer şi lunar am nevoie de bani pentru tratament. Am fost nevoită să mă împrumut ca să am cu ce să achit medicamentele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS