16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBadea, viitor de aur are

Badea, viitor de aur are

Oficialii clubului Pandurii Târgu Jiu îi prevăd lui Ionuţ Badea un viitor plin de realizări în meseria sa, tehnicianul având calităţi să câştige campionatul şi chiar să conducă naţionala României.

Ionuţ Badea este un exponent al noului val de antrenori având deja, la 34 de ani, experienţa a trei sezoane ca tehnician, la FC Argeş (2007-2009) şi Internaţional Curtea de Argeş (2010), fiind şi în vederea unor cluburi importante ca Steaua, Dinamo şi Universitatea Craiova. Badea i-a cucerit şi pe şefii clubului Pandurii prin profesionalismul său şi metodele de antrenament, aceştia prevăzându-i un viitor frumos.
„Ionuţ Badea este un antrenor bun. Nu degeaba în pauza dintre campionate a fost aproape să ajungă la Steaua sau Dinamo. Noi, când am adus jucătorii de la Internaţional, ne-am gândit că ar fi ideal să aducem şi staff-ul tehnic care cunoştea foarte bine echipa. Dacă la Inter nu era Ionuţ Badea, aduceam alt antrenor. I-am urmărit cariera de antrenor şi am văzut că, unde a fost, a făcut treabă bună. La Internaţional, de când s-a dus, echipa a jucat un fotbal bun. Este apropiat de jucători, se dedică total meseriei de antrenor. E documentat, profesionist adevărat, iar asta contează foarte mult în carieră. Îl văd antrenând o echipă care va câştiga campionatul în România. Chiar mă încumet să spun că poate deveni antrenorul echipei naţionale pentru că are toate calităţile necesare unui selecţioner. Cunoaşte toţi jucătorii din Liga I şi pe majoritatea celor din Liga a II-a“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

Arrieta, scouter pentru Pandurii

Clubul Pandurii Târgu Jiu face eforturi să scape de atacanţii Cosmin Tilincă şi Ibon Perez Arrieta, implicit de cheltuielile cu contractele destul de generoase, însă fotbaliştii refuză să renunţe la înţelegeri.
„Tilincă şi Arrieta sunt pe lista de transferuri, dar ei nu vor să plece de la Târgu Jiu. Le-am găsit echipe la Liga a II-a care vor să promoveze, dar preferă să se antreneze singuri în continuare. Speră să prindă pe ultima sută de metri contracte în prima divizie“, a declarat preşedintele executiv Eugen Pârvulescu. Tilincă vrea să plece liber de contract şi cu o sumă compensatorie în cont.
„Dacă nu mă vor aici, să mă lase liber şi cu bani. Când am avut şansa să plec la o echipă de prima ligă, au cerut bani pe mine“, a spus Tilincă.
Problema lui Arrieta a fost, se pare, rezolvată, spaniolul devenind scouter pentru Pandurii în Spania şi Portugalia. „Am rezolvat problema cu Arrieta. El va pleca în Spania, unde va juca la o echipă de liga a doua sau a treia, dar în acelaşi timp va fi un scouter al Pandurilor pentru acea zonă, Spania şi Portugalia. El va lucra astfel pentru noi având altă calitate“, a spus preşedintele CA al pandurilor, Marin Condescu. Acesta a lămurit şi neaşteptata revenire a lui Ilie Iordache la Târgu Jiu după ce clubul Pandurii s-a judecat mai bine de un an cu Dinamo în cazul Iordache. „Ilie Iordache este, din punctul nostru de vedere, un caz încheiat. L-am câştigat în instanţă. Şi cei de la AEK Atena au înţeles acest lucru şi nu au dorit să intre într-un astfel de proces, lăsându-l pe jucător să se întoarcă la Pandurii“, a declarat Condescu.

Jocul de la Split, avantajul pandurilor

Chiar dacă Dinamo s-a arătat invincibilă în acest debut de sezon, pandurii au motive să fie încrezători că nu vor pierde jocul de duminică, de la Târgu Jiu. Echipa lui Ioan Andone susţine astăzi la Split un joc de mare încărcătură fizică şi emoţională în preliminariile Europa League, iar gorjenii vor să profite.
„Dinamo e pe val, însă asta nu înseamnă că ne şi bat la Târgu Jiu. Avem un mic avantaj pentru că ei joacă în cupele europene joi seară la Split. Poate vor veni ceva mai obosiţi. Eu sper să se şi califice mai departe în cupele europene şi astfel să mizăm pe euforia lor şi să-i surprindem“, a afirmat Eugen Pârvulescu.

Pleaşcă şi Vezan, la Săgeata Năvodari

Pandurii Târgu Jiu a propus mai mulţi jucători divizionarei B, Săgeata Năvodari, însă antrenorul Aurel Şunda i-a oprit în lot doar pe Vezan şi Pleaşcă, refuzându-i pe Tătaru, Avramescu şi Rada.
„Către Săgeata Năvodari am direcţionat doi jucători. Este vorba de Ovidiu Vezan care este împrumutat acolo pentru un an, cu opţiune de cumpărare. Cei de la Săgeata îl doresc şi pe Pleaşcă tot pentru un an, însă în iarnă avem dreptul de a-l rechema la echipă dacă avem nevoie de serviciile lui“, a afirmat Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU