35.4 C
Craiova
sâmbătă, 5 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile în bucătărie

Sfaturi utile în bucătărie

– Carnea, mai ales cea care se fierbe mai greu, devine mai fragedă şi aromată dacă este marinată în prealabil. La un kilogram de carne tăiată pentru a fi pregătită se pot adăuga trei linguri de oţet, trei de ulei, preferabil de măsline, trei linguri de vin, o linguriţă de piper boabe, una de boabe de muştar, trei linguri de sos de soia, foi de dafin, sare după gust etc. Amestecaţi bine şi lăsaţi în frigider într-un vas acoperit sau într-o pungă de plastic cel puţin o oră, maximum patru ore. Folosiţi doar bucăţile de carne marinate în mâncare.
– Când fierbeţi crenvurşti, puneţi şi o foaie de dafin. Va da o aromă deosebită.
– Carnea de vită se fierbe mai repede la oala sub presiune. Altfel, puteţi adăuga un pic de bicarbonat sau de oţet.
– Orezul se va fierbe mai repede dacă în prealabil va fi spălat bine şi lăsat cel puţin o oră într-un vas cu apă rece.
– Prăjiturile cu drojdie vor căpăta o aromă picantă dacă adăugaţi în aluat un praf de nucşoară.
– Dacă nu aveţi praf de copt, îl puteţi înlocui cu 3-4 linguri de rom. Această cantitate face ca aluatul să crească aproape la fel de repede şi de bine ca un plic de praf de copt.
– Bananele păstrate în frigider nu se vor mai oxida, dacă vor fi învelite într-o pungă de culoare neagră.
– Dacă aţi pus prea multă sare, adăugaţi în mâncarea ce fierbe o lingură de zahăr, un cartof tăiat în două sau câteva felii de roşii.
– Aluatul de pizza va fi şi mai pufos, dacă veţi încorpora şi doi cartofi albi fierţi şi răciţi, de mărime medie.
– Pastele care se adaugă la salate se pot fierbe în supa bine condimentată. Astfel salata e mai gustoasă şi mai picantă.
– Păstrăvii devin crocanţi la prăjit dacă se crestează pielea din trei în trei centimetri şi se presară un strat subţire de făină de grâu.
– Omleta este mai gustoasă dacă se adaugă roşii, ardei, pătrunjel şi puţin busuioc pe lângă caşcaval ras.
– Chiftelele congelate vor avea un gust mai bun şi vor fi mult mai pufoase dacă, înainte de a le băga la cuptor, se stropesc cu puţină apă îndulcită cu zăhar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS