13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRadu Voina nu continuă cu Oltchim

Radu Voina nu continuă cu Oltchim

Deşi i s-a propus prelungirea contractului cu încă un sezon, tehnicianul Radu Voina a decis să se dedice mai mult familiei şi naţionalei feminine.

 

Preşedintele clubului Oltchim Râmnicu Vâlcea, Ioan Gavrilescu, a anunţat că antrenorul Radu Voina a refuzat prelungirea contractului pe încă un an cu echipa campioană a României la handbal feminin. „La oferta făcută de Oltchim de a-şi prelungi contractul cu încă un an, răspunsul antrenorului Radu Voina a fost negativ. Nu s-a discutat despre clauze contractule sau alte detalii privind sezonul viitor, ci doar despre continuarea cu încă un an. Radu Voina ne-a spus că se opreşte aici, pentru că îşi doreşte o pauză. Am colaborat excelent şi pentru mine, ca preşedinte, e prima dată când simt că îmi pare rău că mă despart de un antrenor. Şi-a îndeplinit toate obiectivele şi a avut o conduită ireproşabilă", a spus preşedintele formaţiei oltene, pentru Mediafax. „Despre viitor pot spune doar că încercăm cât mai repede să-i găsim un înlocuitor. Conducerea clubului se va mai întâlni o dată în această seară (ieri – n.r.) pentru a stabili o strategie de viitor în privinţa antrenorului", a completat Ioan Gavrilescu.

 

Despărţirea n-are legătură cu naţionala

 

La scurt timp după vestea-şoc făcută de conducătorul Oltchimului, tehnicianul Radu Voina a confirmat despărţirea, motivând că decizia de a întrerupe colaborarea nu are legătură cu echipa naţională de handbal feminin, cu care are contract până în 2012. „În prezent, contează o perioadă de linişte. Cert este că decizia luată în privinţa renunţării la clubul Oltchim nu are legătură cu munca mea la echipa naţională. Contractul pe care îl am cu Federaţia Română de Handbal este până în 2012 cu obiectiv de calificare la Jocurile Olimpice", a punctat Radu Voina, conform Mediafax. „Consider că am făcut tot ce am putut mai bine la Oltchim şi împreună cu fetele am ajuns cât de sus s-a putut. Cred că vine un moment în care trebuie să realizăm că sunt şi lucruri mai importante în viaţă, în cazul meu după 37 de ani în slujba handbalului. Nu am apucat să le mulţumesc fetelor, aşa cum mi-aş fi dorit. Ele sunt în vacanţă, dar cu siguranţă vor afla veştile şi sper să ne întâlnim să-mi iau rămas bun. Primul lucru mă gândesc la o vacanţă, la o pauză de handbal, şi să mă ocup de familie aşa cum promit de mulţi ani. Privind în urmă, la experienţa de la Oltchim, pot spune că au fost satisfacţii şi rezultate frumoase, dar nu mi le atribui, ele sunt ale fetelor. Am avut şi eu şansa să fiu cu ele în echipă", a încheiat Radu Voina.

 

Steluţa continuă cu Oltchim

 

Spre deosebire de Radu Voina, „veterana" Steluţa Luca şi-a prelungit contractul cu Oltchim încă un an, urmând să se retragă la finele sezonului viitor. „Au insistat mult cei de la Craiova să merg acolo, dar şi Verona, echipa la care am jucat în urmă cu câţiva ani. Italienilor le-am spus că merg la ei peste un an, când mă retrag, dar ca antrenoare. Acum rămân la Oltchim, obiectivul nostru va fi probabil să câştigăm Liga Campionilor. Sper să avem un sezon viitor la fel de bun cum a fost şi acesta", a spus Luca, pentru Prosport. Tot ieri şi-a prelungit contractul şi Roxana Gatzel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU